Video

Check het eerste 3FM Tussenuur jongerendebat ooit!

  1. Nieuwschevron right
  2. Check het eerste 3FM Tussenuur jongerendebat ooit!

Waarom mag ik pas stemmen als ik achttien ben? Is de Tweede Kamer een goede afspiegeling van de samenleving? En weet de Tweede Kamer eigenlijk wel wat jonge mensen belangrijk vinden? Over deze stellingen debatteren zes politiek jongerenpartijen in het eerste 3FM Tussenuur jongerendebat ooit. We organiseerden het debat natuurlijk in aanloop naar de Europese Verkiezingen, die vandaag zijn (go vote!).

KNOW SHIT

Chayenne (17) vindt het jammer dat ze nog niet mag stemmen, want ze vindt politiek erg interessant. In KNOW SHIT geven we antwoord geven op maatschappelijke vragen en zochten we uit waarom je als zeventienjarige nog niet mag stemmen. Daarvoor spraken we journalistiek verslaggever Ron Fresen en organiseerden we een jongerendebat, waar zes partijen aan mee deden: Jonge Democraten, JOVD, DWARS GroenLinks, SGP Jongeren, PerspectieF Christenunie, Jonge Socialisten PvdA.

Waarom pas ik pas stemmen als ik 18 ben?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Abonneer je op KNOW SHIT!

Europese Verkiezingen

Een keer in de vijf jaar mag iedere Europeaan boven de achttien stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen. Net zoals het Nederlands parlement de Nederlandse regering controleert, controleert het Europees Parlement de Europese Commissie. Het is het grootste democratisch gekozen parlement ter wereld en vertegenwoordigt zo'n 500 miljoen Europeanen.

Ster advertentie
Ster advertentie