Vera On Track (NTR)
NTR

Het Kamp van S10 op ITGWO

foto: Tom van Huisstede
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Kamp van S10 op ITGWO

Geen Into The Great Wide Open dit jaar. Althans, niet zoals in de normale vorm. Maar gelukkig wel op je scherm mét o.a. Het Kamp van S10.

In De Uitzending zie je terug wat je normaal ook op het eiland zelf ervaart. De natuur, de zee, maar ook het programma en de optredens wat ITGWO altijd zo bijzonder maakt. Zo vaart onder andere S10 af naar het eiland om met een groep muzikanten twee weken te werken aan een nieuw album en voor een prachtige livesessie. Je kijkt de hele aflevering van De Uitzending hier terug.

Foto: Tom van Huisstede

Niet bang zijn

S10 vaart van Hoorn naar Vlieland om zich vervolgens twee weken lang onder te dompelen in nieuw werk, met onder andere haar vaste producer Sim Fane, maar ook in samenwerking met Wende Snijders.

Met haar maakt S10 het nummer 'Niet Bang': "We wilden heel graag een liedje maken over vrouw zijn, over niet bang zijn en over Women Empowerment. Dat we eigenlijk als vrouwen allemaal moeten opstaan omdat het niet altijd meer leuk is om vrouw te zijn. Dat is ook wat we zeggen: Ik maak jouw vleugels goud, dat gaat over opstaan en dat vind ik heel vet."

Foto: Tom van Huisstede

Harp

Een andere samenwerking op het nieuwe album is met Remy van Kesteren, die Stien een paar weken voor vertrek naar Vlieland een bericht stuurde dat hij beats maakt. S10: "Ik vroeg hem om de beats op te sturen en dat was echt supersick, dus ik vroeg hem om naar Vlieland te komen. We gingen tegenover elkaar staan: ik met de microfoon en hij met de harp en dat was zo bijzonder en emotioneel."

Overkoepelende thema

Twee weken lang werkte Stien den Hollander samen met andere muzikanten aan nieuw werk, maar heeft deze nieuwe muziek nog een overkoepelend thema? S10: "Het thema was vlinders, of vlucht. Het gaat over groei en over waar je bent als mens in het leven."

Er ligt nu dus heel veel materiaal op de stapel, dus wanneer kunnen we een release verwachten? S10: "Er was een releasedatum, maar die hebben we verschoven. We hebben nu 18 tracks liggen die ik sowieso wil uitbrengen en er is een selectie gemaakt voor wat er op het album komt." Nog even geduld dus...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie