Vera On Track (NTR)
NTR

Romy: "Beautiful that women finally sing about other women"

  1. Nieuwschevron right
  2. Romy: "Beautiful that women finally sing about other women"

Met het nummer 'Lifetime' heeft Romy deze week de Megahit in de pocket, maar wat kunnen we de komende tijd nog meer verwachten?

3FM-dj Vera Siemons spreekt met Romy live vanuit haar slaapkamer (waar ze ook al haar nummers schrijft!) over dansen op Lady Gaga tijdens de lockdown, maar ook over vrouwen die eindelijk zingen over liefde voor een andere vrouw en samenwerkingen in de toekomst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kitchendance

Hoe Romy de eerste periode van de lockdown doorkwam? Romy: "At first I was really worried and anxious for everyone what would happen." Gelukkig zijn er heel veel goede releases uitgekomen in de afgelopen periode, zo ook het album van Lady Gaga waar Romy op los kon gaan. "I bought a discoball and danced in almost every room in the house!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Collaborations

Romy schreef altijd al veel nummers, zowel voor The xx als voor onder andere Dua Lipa's 'Electricity'. Ze kreeg dan ook vaker de vraag of ze wel bereid was zo'n goed nummer weg te geven aan anderen. Nu is het tij gekeerd en heeft ze 'Lifetime' voor haar zelf geschreven.

Daarnaast wil ze in de toekomst ook meerdere projecten en samenwerkingen aangaan met vrouwen en queer mensen. Romy: "I would love to work with more women and more people, I just wanna learn." Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor The xx. "This is my side project, but The xx is my biggest life and it's like a relationship. You want to keep learning to keep it fresh."

Ster advertentie
Ster advertentie