Vera On Track (NTR)
NTR

Pip Blom vanuit Engeland in studio-quarantaine

foto: Instagram @pipblom
  1. Nieuwschevron right
  2. Pip Blom vanuit Engeland in studio-quarantaine

Een nieuw album opnemen in Engeland, dat is voor iedere Nederlandse artiest een droom. Pip Blom zit inmiddels twee weken met haar band 'vast' in de studio, want bij aankomst moesten ze meteen in quarantaine.

3FM-dj Vera Siemons belt haar op de laatste dag quarantaine. Pip: “Het is de laatste dag quarantaine, maar blijven wel nog een week hier. We hebben nog even te gaan, maar hoeven niet meer binnen te blijven.”

“Ik had van te voren verwacht dat het veel zwaarder was om niet naar buiten te mogen, maar nu het einde in zicht is, hebben we wel zin om naar buiten te gaan, zeker omdat we aan het strand zitten.”

Gelukkig hoef je je geen studio van 10m2 voor te stellen met verder geen voorzieningen. Pip: “Het is best wel een grote studio met een grote woonkamer. Er is een live room waar we opnemen en er is een keuken, badkamer en een slaapkamer met stapelbedden.” Best gezellig dus!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fit en positief blijven

Maar als je twee weken binnen moet blijven, hoe blijf je dan een beetje in beweging en positief? Pip: “Bewegen is lastig, maar we hebben een hometrainer en een roeiapparaat. Zelf vind ik wandelen heel fijn, maar voor nu is het zo wel te doen.”

Natuurlijk zijn er de afgelopen maanden heel veel artiesten geweest die noodgedwongen nieuw werk hebben opgenomen in hun thuisbasis. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen? Pip: “Je bent veel met elkaar en soms word je ook gek van elkaar. Normaliter kun je dan even een blokje om, maar je kunt je nu niet echt afsluiten. Dat zorgt er voor dat je meer met z’n allen gefocust bent op de plaat.”

Livestream concert

De band geeft binnenkort een coronaproof livestream concert. Wat kunnen we verwachten? Pip: “In totaal doen we vier shows: één in Engeland en één in Nederland met alleen maar nieuwe tracks en de andere twee shows zijn een mix van oude- en nieuwe liedjes.”

Pip Blom geeft op 28 september en op 1 oktober shows in Ramsgate en Amsterdam. Ga naar www.pipblom.com voor meer informatie en tickets om de band snel weer te zien en te horen!

Ster advertentie
Ster advertentie