"Nederlanders met hetzelfde kapsel domineren dance"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Nederlanders met hetzelfde kapsel domineren dance"

Diplo heeft weinig op met de dancemuziek van dit moment, zo laat hij blijken in een openhartig interview met Huffington Post. De man achter Major Lazer zegt onder andere dat dance 'inwisselbaar' is en vooral gemaakt wordt door 'Nederlanders met hetzelfde kapsel'.

Mad Decent

'Watch Out For This (Bumaye)' van Major Lazer staat momenteel hoog in de Mega Top 50 en één van de mannen achter dit project is de Amerikaanse producer Diplo. Hij werd geboren in Mississippi en kwam uiteindelijk via Florida in Los Angeles terecht. Hij brak door nadat hij met rapster M.I.A. werkte en is sindsdien druk met allerlei verschillende projecten. Naast Major Lazer heeft hij bijvoorbeeld ook een eigen platenlabel genaamd Mad Decent Records.

"Met Major Lazer werden we door platenmaatschappij Interscope Records gedropt omdat we geld vroegen voor een videoclip voor de single 'Get Free', die op dat moment al 150.000 keer verkocht was. Dat geeft aan dat platenlabels geen idee meer hebben wat ze aan het doen zijn", aldus Diplo tegenover Huffington Post. Met Mad Decent tekende hij onder andere 'Harlem Shake' van Baauer, een wereldwijde hit. "Wij zijn een label puur op internet en hebben zeven mensen in dienst. Ik weet zeker dat ze bij Interscope niet zoiets gehoord hebben als 'Harlem Shake', terwijl zij duizenden medewerkers hebben."

Inwisselbaar

Diplo haalt niet alleen uit naar Interscope Records, want ook de dancewereld in het algemeen kan hem niet bekoren. "Dancemuziek is momenteel inwisselbaar. Het wordt gedomineerd door Nederlandse DJ's die allemaal hetzelfde kapsel hebben. Als je naar een stage gaat op een dancefestival, is het fucking saai. Dat gaat niet lang meer duren, want jongeren zien steeds dezelfde shit." Hij denkt dat dance uiteindelijk een andere richting in zal slaan. "Hopelijk wordt dance meer zoals we het nu maken met Major Lazer."

bron: Huffington Post

Ster advertentie
Ster advertentie