Album Coldplay op #2 - The Common Linnets op #1

  1. Nieuwschevron right
  2. Album Coldplay op #2 - The Common Linnets op #1

In veel landen is het album Ghost Stories van Coldplay binnen gekomen op nummer 1 in de albumlijst, maar niet in Nederland. Bij ons prijken The Common Linnets nog steeds aan kop.

#1 The Common Linnets: The Common Linnets

Je moet toch wel van goeden huize komen, wil je eerst Michael Jackson (Xscape) en vervolgens ook Coldplay (Ghost Stories) van de eerste plaats houden. Het album van onze eigen Common Linnets verkoopt gewoon twee weken meer dan de genoemde albums en blijft de bovenste beste in de Album Top 100. We zijn benieuwd of er ook nog een derde week in zit.

#2 Coldplay: Ghost Stories

Vorige week was het Michael Jackson die met Xscape naast de #1 greep, deze week zijn het de mannen van Coldplay met hun album Ghost Stories. Ondanks dat er op de dag van release meer dan 25.000 van zijn uitgeleverd, goed voor goud dus, is de verkoop niet voldoende om bij ons op #1 te komen, want elders knalt het album wel op #1 binnen. Op Ghost Stories, het zesde studioalbum van Coldplay, bezingt Chris Martin zijn echtelijke breuk met Gwyneth Paltrow. Het is dan ook een ingetogen album, waarvan we de tracks ‘Magic’, ‘Midnight’ en ‘A Sky Full Of Stars’ (met Avicii op piano) al kenden.
Geen #1-notering dus voor Ghost Stories. Schrale troost voor de mannen van Coldplay dat er deze week nog een album van hen binnenkomt. Helemaal onderin, op #100, is dat Live 2012. De DVD/CD, die al in november 2012 verscheen, is een weergave van concerten in Stade de France (Parijs), Bell Centre (Montreal) en Glastonbury 2011. De concerten maakten onderdeel van de Mylo Xyloto wereldtournee, die door meer dan drie miljoen mensen bezocht is sinds de start in juni 2011.

#4 Afrojack: Forget The World

Sinds 2006 scoort Nick Van De Wall oftewel Afrojack de ene hit na de andere. Eerst alleen in samenwerking met Nederlandse acts (The Partysquad, Eva Simons), maar sinds 2011 ook met buitenlandse acts (Pitbull, Steve Aoki, Chris Brown). Iedereen wil wel met hem werken. Door al die verzoeken had Afrojack niet voldoende tijd om zelf aan een album te werken. De fans zullen dan ook reikhalzend uitgekeken hebben naar Forget The World, waarop naast zijn twee huidige hits ‘The Spark’ en ‘Ten Feet Tall’ nog tien nieuwe nummers staan.

De top 10

1 1 2 THE COMMON LINNETS THE COMMON LINNETS
2 - 1 COLDPLAY GHOST STORIES
3 2 2 MICHAEL JACKSON XSCAPE
4 - 1 AFROJACK FORGET THE WORLD
5 3 4 BLOF IN HET MIDDEN VAN ALLES
6 6 6 KINDEREN VOOR KINDEREN WAANZINNIG GEDROOMD
7 4 5 CATS COLLECTED
8 5 2 BLACK KEYS TURN BLUE
9 9 12 PHARRELL WILLIAMS G I R L
10 44 2 NAVARONE VIM AND VIGOR

#12 Céline Dion: Céline – Une Seule Fois / Live 2013

Na live albums opgenomen in onder andere Parijs (Live à Paris, #9 in 1996) en Las Vegas (A New Day … Live In Las Vegas, #12 in 2004), komt de Canadese zangeres Céline Dion op Céline – Une Seule Fois / Live 2013 thuis. Het album is een registratie van het concert dat ze op 27 juli 2013 gaf in The Plains of Abraham in Quebec City, onderdeel van haar Céline... Une Seule Fois Show. De vier bonustracks zijn opgenomen tijdens de Sans Attendre Tour in november/december 2013 in Parijs. Van de 28 liedjes worden er dan ook 22 in het Frans gezongen.

#14 Peter Pan Speedrock: Buckle Up & Show It

Na vier noteringen, waarvan Spread Eagle het hoogst kwam (#32 in 2005), boekt de Eindhovense rockbamd Peter Pan Speedrock met Buckle Up & Show It het beste resultaat: #14. Dat is een mooie start, die interrnationaal ook nog een vervolg krijgt, want de komende week wordt het album wereldwijd uitgebracht.

#20 R.E.M.: Unplugged – The Complete 1991 And 2001 Sessions

Op 21 september is het precies drie jaar geleden dat de Amerikaanse band R.E.M. aankondigde er per direct mee te stoppen. Qua hits was 1991 het meest succesvol, met ‘Losing My Religion’ (#1) en ‘Shiny Happy People’ (#13) en het album Out Of Time (#1). In dat jaar nam de band op 10 april een unplugged sessie op voor MTV, dat nu op cd verschijnt. Tien jaar later, op 21 mei 2001, stond de band weer in de MTV-studio voor een unplugged-sessie en ook die opname is uit op cd. Onder de noemer Unplugged – The Complete 1991 And 2001 Sessions zijn beide cd’s gebundeld en leveren de bandleden een #20-notering op.

#37 Sabaton: Heroes

De Zweedse metalband Sabaton bestaat sinds 1999 en maakte twee jaar geleden een stormachtige tijd door. Vier leden stapten op en begonnen een eigen band. Zanger Joakim Brodén en bassist Pär Sundström gingen echter door met nieuwe leden, die nu voor het eerst te horen zijn op een album, Heroes.

#39 Roy Orbison: Mystery Girl – 25th Anniversary Edition

In februari 1989 scoorde Roy Orbison zijn enige #1-notering met het album Mystery Girl. Twee maanden daarvoor, op 6 december 1988, overleed Roy Kelton Orbison aan een hartaanval, slechts 52 jaar. Orbison, bijnaam The Big ‘O’, beleefde zijn gloriejaren in de ’60 met hits als ‘Only The Lonely’ en zijn enige #1-hit ‘Oh, Pretty Woman’. In de jaren ’80 stond hij opnieuw in de spotlights dankzij Jeff Lynne van ELO en George Harrison die de gelegenheidsformatie The Travelling Wilburys begonnen. Na het eerste album van de groep wilde Orbison weer zelf een album uitbrengen. Dat werd Mystery Girl, waaraan diverse muzikanten hun medewerking verleenden, waaronder Bono en The Edge van U2.
Het album werd eind 1988 opgenomen en was twee weken voor de dood van Orbison klaar. Van het album werd de single ‘You Got It’ zijn grootste hit in 25 jaar (#4). Mystery Girl – 25th Anniversary Edition is niet alleen een heruitgave van het album uit 1989, maar bevat ook een 40 pagina's tellend boekje gevuld met nooit eerder vertoonde persoonlijke foto's van Roy Orbison en vrienden en negen nooit eerder uitgebrachte tracks. De samenstelling was in handen van Alex Orbison, één van zijn zoons. Op de DVD staat de documentaire Mystery Girl: Unrevealed, waarop de totstandkoming van het album is te zien.

#63 The Roots: …And Then You Shoot Your Cousin

Sinds 2009 is de Amerikaanse band The Roots de huisband van The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, die sinds kort ook bij ons wordt uitgezonden, een dag nadat het in Amerika op de buis is geweest. The Roots heeft echter ook betere tijden gekend, en dan bedoelen we dat muzikaal, want nu komen ze niet verder dan een riedeltje en het begeleiden van de artiesten.
The Roots is een hiphopband die in eigen land al tien albums heeft uitgebracht. Bij ons werden ze bekend door het nummer ‘The Seed (2.0)’ (#31 in 2004). Ze werkten samen met onder andere Betty Wright, John Legend en Elvis Costello. Beroemde ex-leden zijn onder meer Rahzel en Leonard ‘Hub’ Hubbard. … And Then You Shoot Your Cousin bevat elf nummers en duurt slechts 33 minuten.

#67 Mattanja Joy Bradley: Wake Me Up

Mattanja Joy Bradley (Veldhoven, 25 januari 1981) heeft het muzikale talent niet van een vreemde. Haar Nederlandse moeder en Britse vader (Steve Bradley), zaten ook in een band. Niet vreemd dus dat Mattanja, dat gift van God betekent, zangeres wilde worden. Op haar zestiende trok ze de wijde wereld in en trad veel op in binnen en buitenland. Haar lijfspreuk luidt: ‘Niets is onmogelijk voor hen die willen’ , die in het Latijns op haar rechterarm staat getatoeëerd: ‘Nil volentibus arduum’. In 2012 was ze Serious Talent op 3FM, en trad ze veel op in Stenders Latevermaak. In datzelfde jaar haalde ze de finale van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, die gewonnen werd door Douwe Bob.
Wake Me Up, haar eerste album, stond gepland voor eind 2012, maar verscheen in mei 2013. Een jaar later krijgt het pas een notering en dat dankt ze mede aan haar deelname aan het programma De Beste Zangers Van Nederland, iedere woensdag op Nederland 3. Daarin zingt ze een nummer zingt van de centrale artiest of een ander nummer. Door dit programma is haar muziek weer onder de aandacht gekomen en bereikt ook een nieuw publiek.

#73/#89 Joe Bonamassa: Tour De Force – Live In London - Hammersmith Apollo / The Royal Albert Hall

In ons land kan de Amerikaanse bluesgitarist/zanger Joe Bonamassa niet meer stuk. Alleen of met zangeres Beth Hart. Ook in andere landen krijgt hij de zalen zo gevuld. Van 26 tot en met 30 maart 2013 gaf hij verdeeld over vier locaties, concerten in Londen, want ‘London is my second home’. In oktober verscheen daar al een DVD-box van. Nu zijn de vier concerten ook op cd uitgebracht. Twee daarvan krijgen een notering: Tour De Force – Live In London - Hammersmith Apollo, opgenomen op 28 maart 2013 en Tour De Force – Live In London – The Royal Albert Hall, twee dagen later.

#76 Dirty Loops: Loopified

Afgelopen donderdag trad het Zweedse trio Dirty Loops op in de North Sea Jazz Club in de Westergasfabriek in Amsterdam. De drie, Jonah Nilsson (zang/keyboards), Henrik Linder (bas) en Aron Mellergårdh (drums), zijn jeugdvrienden en zaten op dezelfde muziekschool in Stockholm. Uit pure verveling namen ze voor de grap het nummer ‘Just Dance’ van Lady Gaga onderhanden en zetten het op YouTube, hetgeen veel publiciteit genereerde. Hoewel ze dus veel bezig zijn met nummers van anderen, staan op Loopified alleen maar eigen nummers.

#87 Snarky Puppy: We Like It Here

Een week geleden waren ze weer even in Nederland: de jazz-funkgroep Snarky Puppy uit Denton in Texas. Met z’n achten mochten ze tijdens de minuut in De Wereld Draait Door zich van de beste kant laten horen. Acht personen is echter een fractie van het aantal leden, dat uit 30 tot 35 personen bestaat! We Like It Here is de opvolger van Tell Your Friends, dat in juli 2013 een weekje op #84 stond.

#88 Conor Oberst: Upside Down Mountain

De 34-jarige Conor Mullen Oberst is met Upside Down Mountain toe aan zijn zesde soloalbum. Voor zijn solowerk maakte hij onder andere deel uit van de band Bright Eyes en Monsters Of Folk. In 2008 kwam zijn eerste soloalbum Conor Oberst tot #73.

#93 California Breed: California Breed

Uit Los Angeles komt het trio hardrockers van California Breed. Hoewel de leden al samen actief zijn sinds 2009, bestaat California Breed nog maar sinds 2013. De leden zijn Glenn Hughes, Andrew Watt en Jason Bonham.

#94 The Doors: Weird Scenes Inside The Gold Mine

In 1985 brachten The Doors het verzamelalbum Weird Scenes Inside The Gold Mine uit. Het dubbelalbum bevatte nummers als ‘L.A. Woman’, ‘Riders On The Storm’ en ‘Love Her Madly’.Tijdens Record Store Day op 19 april was het dubbelalbum weer op vinyl verkrijgbaar. En nu staan de 22 nummers voor het eerst ook op een dubbelcd.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist
Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op http://de-megaman.blogspot.nl
Ster advertentie
Ster advertentie