Queen geeft meer details prijs van nieuwe album

  1. Nieuwschevron right
  2. Queen geeft meer details prijs van nieuwe album

Een album vol met onbekende Queen-tracks komt in november uit. De band gaf vandaag meer details prijs van dat nieuwe album.

Queen Forever is het nieuwe album van de band dat op 10 november uit gaat komen. Een groot deel van die nummers dateert uit de jaren tachtig. Op dat album komen onder andere niet eerder uitgebrachte tracks van frontman Freddie Mercury.

'There Must Be More To Life Than This'

Daaronder ook een samenwerking met Michael Jackson. De feel-good ballad ‘There Must Be More To Life Than This’ is geschreven door Mercury tijdens opnames voor Queen’s album Hot Space uit 1981. Een versie van het nummer stond in 1985 op Mercury’s solodebuutalbum Mr Bad Guy. ‘There Must Be More To Life Than This’ werd gemixt door William Orbit en die versie komt op het nieuwe album Queen Forever. Giel draaide deze versie vanochtend al in zijn ochtendshow op 3FM.

May en Taylor

Het idee om een nieuw album uit te brengen komt van Queen-leden Brian May en Roger Taylor. Zij ontdekten een hoop onuitgebrachte tracks in het archief van de band. May wilde de tracks eigenlijk vorig jaar al uitbrengen, maar kwam toen nog meer nummers tegen waarop de hele band inclusief Mercury te horen is.

Giorgio Moroder

Het album bevat naast het duet van Mercury met Michael Jackson ook het nummer ‘Let Me In Your Heart Again’, een nooit afgemaakte track. Verder staat er nog een uitgeklede versie van Mercury’s samenwerking met Giorgio Moroder op het album. ‘Love Kills’ werd oorspronkelijk opgenomen als soundtrack van de door Moroder bewerkte sciencefictionfilm Metropolis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie