Miljoen verkopen album Sam Smith in UK én VS

  1. Nieuwschevron right
  2. Miljoen verkopen album Sam Smith in UK én VS

Sam Smith mag een record op zijn naam schrijven. Zijn debuutalbum is dit jaar het enige album dat in zowel de VS als in de UK een miljoen keer verkocht is.

Het was op het nippertje, want van zijn album In The Lonely Hour werd pas afgelopen week de miljoen verkopen bereikt in het Verenigd Koninkrijk. Maar ook aan de andere kant van de oceaan is Sam Smith meer dan succesvol. In de Verenigde Staten ging zijn debuutalbum ook meer dan een miljoen keer over de toonbank. Dat aantal werd daar overigens een dag eerder bereikt dan in zijn thuisland. Hulde!

Debuutalbum

In The Lonely Hour is het debuutalbum van Sam Smith. Van dat album bereikte drie singles de Mega Top 50. Eerste single ‘Money On My Mind’ kwam niet verder dan de 36e positie, maar de twee opvolgers deden het een stuk beter. Wereldhit ‘Stay With Me’ bereikte nummer 2 en ‘I’m Not The Only One’ eindigde op de vijfde positie.
In Nederland kwam In The Lonely Hour ‘maar’ tot nummer 5 in de Album Top 100, maar staat inmiddels wel dertig weken genoteerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miljoenenalbums

In het Verenigd Koninkrijk is Sam Smith niet de enige zanger die het miljoenenaantal bereikt. Eerder was het Ed Sheeran die met X die mijlpaal bereikte in november. Het is voor de eerste keer sinds 2011 dat er in de UK meer dan één artiest een miljoen albums verkoopt.
Vorig jaar lukte het zelfs geen enkele artiest. In 2011 waren het vier albums: Doo Wops & Hooligans van Bruno Mars, Christmas van Michael Bublé en twee albums van Adele: 19 en 21. Een jaar later was het Emeli Sandé’s Our Version Of Events die meer dan een miljoen verkocht.

Speechless

Sam Smith was er sprakeloos van, zo liet hij op Twitter weten. Kerstmis is sowieso geslaagd voor de zanger!
Ster advertentie
Ster advertentie