Ellie Goulding nadert leider OMI in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Ellie Goulding nadert leider OMI in Mega Top 50

De Jamaicaanse zanger OMI is nog altijd de lijstaanvoerder in de Mega Top 50. Maar de concurrentie zit hem inmiddels op de hielen.

Zijn hit ‘Cheerleader’ gaat al voor de zesde week aan kop en kan volgende week de grootste Jamaicaanse hit ooit in Nederland worden. Maar ondertussen voelt OMI al wel de hete adem van Ellie Goulding in zijn nek. Fifty Shades Of Grey is namelijk niet alleen in de Boeken Top 10 en de Film Top 10 een groot succes, maar ook in de Mega Top 50. Gouldings hit ‘Love Me Like You Do’, afkomstig uit de filmsoundtrack, klimt deze week door van een vierde naar een tweede plaats en staat te popelen om de macht over te nemen in de Mega Top 50.
In de Mega-geschiedenis zijn er twee Jamaicanen geweest die nóg succesvoller waren dan OMI met ‘Cheerleader’. In 1974 was dat Carl Douglas met ‘Kung Fu Fighting’ en in 2001 Shaggy met ‘Angel’. Beide singles stonden destijds zeven weken op 1. Dat aantal zou ‘Cheerleader’ volgende week dus kunnen evenaren, maar dan moet wel Ellie Goulding afgeschud worden…

Succes Fifty Shades Of Grey

Met de aanhoudende populariteit van de film kan Ellie Goulding volgende week wel eens het laatste stapje naar de top gaan nemen. Goulding veroverde die koppositie inmiddels al in zeventien landen, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland en Australië. In de Amerikaanse hitlijst kwam ‘Love Me Like You Do’ tot plek 3.
Overigens is ook het nummer ‘Earned It’ van de groep The Weeknd afkomstig uit Fifty Shades Of Grey. En ook die single doet het goed in de Mega Top 50: The Weeknd stijgt deze week naar 20.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ariana Grande hoogste binnenkomer

Een stuk verderop in de Mega Top 50 is ‘One Last Time’ van Ariana Grande de hoogste binnenkomer op nummer 32. De track kent een Nederlands tintje, want één van de componisten is Giorgio Tuinfort, een Surinaamse Nederlander die inmiddels als componist en producer een grote naam is in Amerika. Daarnaast tekende ook de Franse topproducer David Guetta voor een deel van de compositie. Guetta en Tuinfort werkten ook al samen op nog een andere hit in de Mega Top 50, ‘What I Did For Love’. Het nummer, met zang van Emeli Sandé, klimt deze week naar 44.

Tweede hit Kovacs

De tweede en laatste binnenkomer is voor het Nederlandse talent Kovacs. De 25-jarige zangeres uit Eindhoven, die voluit Sharon Kovacs heet, scoorde vorige week met ‘Diggin’ de Megahit op 3FM en dat resulteert deze week in een notering in de Mega Top 50. Haar vorige single, ‘My Love’, werd in 2014 ook al uitgeroepen tot Megahit en ook toen scoorde ze daar een Mega Top 50-hitje mee. Beide tracks staan op Kovacs’ debuutalbum Shades Of Black, dat in april gaat verschijnen.
Ster advertentie
Ster advertentie