Vierde #1-album One Direction in Britse hitlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Vierde #1-album One Direction in Britse hitlijst
Nee, geen Justin Bieber op 1 in de UK! One Direction is de zanger de baas en pakt zo hun vierde charttopper.
Take Me Home, Midnight Memories en Four waren de eerste drie albums van One Direction die in de afgelopen jaren de koppositie pakten in de Britse albumlijst. Alleen debuutalbum Up All Night bleef haken op de tweede plek. Op die albums was One Direction nog met vijf man, maar dat is nu anders.
Iedereen kent het verhaal inmiddels wel. Zayn Malik stapte uit de band, omdat hij liever zijn eigen muziek wilde maken. Na wat onenigheid besloten de andere vier leden van One Direction om toch door te gaan met muziek maken. Als viertal scoren ze nu dus hun vierde nummer 1-album in het Verenigd Koninkrijk. Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson kunnen dus prima zonder hun vroegere vriend.

Pauze

Met 93.189 verkopen, is het nieuwe album van 1D het snelst verkopende album van 2015. Overigens is Made In The A.M. voorlopig het laatste album van One Direction. In de lente van 2016 beginnen ze aan een pauze. Hoe lang die gaat duren, weet niemand.

Weer top 10 voor Rieu

Staat ‘ie weer, hoor, die gekke André Rieu. Tussen One Direction, Justin Bieber en Ed Sheeran. De Nederlandse violist scoort met Roman Holiday zijn zevende top 10-album in vijf jaar tijd in het Verenigd Koninkrijk. Op Roman Holiday werkt hij weer samen met het Johann Strauss Orchestra.
Album top 10
01 ( – ) Made In The A.M. – One Direction
02 ( – ) Purpose – Justin Bieber
03 (01) If I Can Dream – Elvis Presley
04 ( – ) Alone In The Universe – Jeff Lynne’s ELO
05 (02) Get Weird – Little Mix
06 (09) I Cry When I Laugh – Jess Glynne
07 (04) Another Country – Rod Stewart
08 ( – ) Roman Holiday – André Rieu & Johann Strauss Orchestra
09 (08) X – Ed Sheeran
10 (10) Ben Haenow – Ben Haenow

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘Sorry’ verslaat ‘Hello’

Drie weken lang moest ‘Sorry’ van Justin Bieber genoegen nemen met een tweede plaats in de UK Chart. Maar deze week lukt het hem eindelijk om Adele’s ‘Hello’ te verslaan. Komt Bieber in de albumlijst nog op 2 binnen, in de singlelijst pakt hij dus wel de koppositie. Na ‘What Do You Mean?’ eerder dit jaar, scoort Bieber nu zijn tweede nummer 1 in de UK.

Ook in UK drie keer Bieber in top 5

Net als in de Mega Top 50, staat Bieber ook in het Verenigd Koninkrijk drie keer in de top 5. ‘Sorry’ staat dus op 1, ‘Love Yourself’ komt binnen op 3 en ‘What Do You Mean?’ stijgt terug naar de vijfde plek. Het is voor het eerst in 34 jaar dat dit voorkomt. Toen was het John Lennon die met drie tracks bij de beste vijf stond. Na zijn dood stond hij met ‘Imagine’ bovenaan, gevolgd door ‘Happy Xmas (War Is Over)’ op 3 en ‘(Just Like) Starting Over’ op 5.
Single top 10
01 (02) ‘Sorry’ – Justin Bieber
02 (01) ‘Hello’ – Adele
03 ( – ) ‘Love Yourself’ – Justin Bieber
04 (03) ‘Sax’ – Fleur East
05 (07) ‘What Do You Mean?’ – Justin Bieber
06 (20) ‘Take Me Home’ – Jess Glynne
07 (05) ‘Never Forget You’ – MNEK & Zara Larsson
08 (04) ‘In2’ – WSTRN
09 (06) ‘The Hills’ – The Weekend
10 (16) ‘Perfect’ – One Direction

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie