One Direction nieuw op #8, Psy blijft op #1

  1. Nieuwschevron right
  2. One Direction nieuw op #8, Psy blijft op #1

Voor het eerst in de Mega Top 50 staan en meteen als hoogste binnenkomen... Het gebeurt One Direction vandaag, want hun "Live While We're Young" dendert de lijst binnen op #8! Zeven plekken daarboven staat Psy, die met "Gangnam Style" voor de tweede week de #1 is.

One Direction: Live while we’re young (8)

Na een paar mislukte poginkjes breekt de boyband One Direction nu dan toch eindelijk echt door in Nederland. De debuutsingle ‘What makes you beautiful’ werd over de hele wereld een hit, behalve bij ons. De opvolger ‘One thing’ werd in drie landen platina, maar kwam niet in de Mega Top 50. Met ‘Live while we’re young’ lukt het wel.

De vijf jongens, Harry, Lewis, Niall, Liam en Zayn deden twee jaar terug mee aan de Britse X-factor-audities. Dat werd voor niemand een succes, waarna jurylid Nicole Scherzinger voorstelde om het eens als groep te proberen. En dát sloeg wel aan! Als One Direction gingen de jongens door naar de liveshows en uiteindelijk eindigden ze als derde.

‘Live while we’re young’ staat al op #1 in Ierland en is in België, net als bij ons, al top 10. Morgen, zondag, komt de single ook de Britse hitparade binnen, maar of de jongens erin gaan slagen om in hun vaderland een #1-hit te scoren, dat wordt nog even spannend. Tot nu toe verkopen Rihanna en Psy daar nog beter dan One Direction, dus het gaat afhangen van de laatste verkoopdag…

Adele: Skyfall (33)

Eind oktober draait ie in de bios, de 23e James Bond-film in exact vijftig jaar tijd. Daniel Craig heeft voor de derde keer de hoofdrol en Adele zingt deze keer het titelnummer. Op vrijdagnacht 0:07 uur ging het nummer in première en nog maar een dag later debuteert het nummer al in de Mega Top 50; wat gaat dat worden?

‘Skyfall’ is de dertiende Bond-song die een hit wordt in de Mega Top 50. De allereerste was ‘Goldfinger’ van Shirley Bassey in 1965 (#5), maar pas in de jaren ’80 scoorde James Bond een hele serie hits. De grootste, in 1981, was ‘For your eyes only’ van Sheena Easton, maar ook ‘Licence to kill’ van Gladys Knight (#2 in 1989) en ‘A view to a kill’ van Duran Duran (#3 in 1985) kwamen vlakbij de toppositie.

Andy Grammer: Keep your head up (40)

‘Keep your head up’ zingt Ben Howard al sinds januari van dit jaar in de Mega Top 50. Dat nummer staat inmiddels al 17 weken genoteerd en haalde een fraaie achtste plek als hoogste notering. Hoog tijd dus voor een coverversie om ook een hit te scoren. Toch?

Nee hoor! Andy Grammer scoort ook een Mega Top 50-hit met ‘Keep your head up’, maar dat is een héél ander nummer. Komt niet vaak voor, dat twee verschillende composities met dezelfde titel tegelijkertijd een hit worden. ‘Keep your head up’ is de veertiende titel in 43 jaar Mega-geschiedenis.

Kinderen voor Kinderen: Hallo wereld (46)

Iedereen kent ze, maar toch hebben ze al twintig jaar lang geen hit meer gescoord: Kinderen voor Kinderen. Maar daar komt nu verandering in, want ‘Hallo wereld’ entert de Mega Top 50 op plaats 46. Zou weer eens tijd worden, want met ‘Vuur & vlam’ scoorden de kindertjes met de Gooise ‘RRR’ in 1992 voor het laatst een Mega-notering, en die kwam niet hoger dan plaats 49. En dat terwijl in de jaren ’80 de VARA-kindergroep nog vier top 10-noteringen in de wacht wist te slepen, met ‘Waanzinnig gedroomd’, ‘Op een onbewoond eiland’, ‘Meidengroep’ en ‘Eeuwige kerst’.

‘Hallo wereld’ is nou eens niet gekoppeld aan een tv-show rond Sinterklaastijd, maar aan de kinderboekenweek. ‘Hallo wereld’ is het thema van die week én de titel van de nieuwe KvK-hit. Het nummer is geschreven door Tjeerd Oosterhuis (je weet wel: de broer van het Voice of Holland-jurylid) en kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper. Het nummer is naar oud VARA-gebruik gekoppeld aan een goed doel. Tijdens de kinderboekenweek wordt namelijk geld ingezameld voor ‘My Book Buddy’, een organisatie die kinderbibliotheken opzet in ontwikkelingslanden.

Racoon: Freedom (50)

‘Freedom’ is al weer de achttiende Mega Top 50-hit voor de vier heren uit Goes in twaalf jaar tijd. Ze debuteren helemaal onderaan in de Mega Top 50, maar Racoon wil die lijst graag een keer vanaf de andere kant bekijken. Al twee keer kwamen ze tot plek 2 (met ‘Love you more’ en ‘No mercy’), maar helemaal bovenaan kwamen de Zeeuwen nog niet.

Of dat met ‘Freedom’ gaat lukken, da’s nog maar zeer de vraag, want het nummer is al weer hun vijfde single van het album ‘Liverpool rain’. Tsja, en dat heeft iedereen al in de kast staan, toch?! ‘No mercy’ (#2) staat daarop, maar ook ‘Took a hit’ (#14), ‘Don’t give up the fight’ (#14) en ‘Liverpool rain’ (#23).

De hele Mega Top 50 op Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie