The Common Linnets in finale Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. The Common Linnets in finale Songfestival

Nederland staat voor het tweede jaar op rij in de finale van het Eurovisie Songfestival. The Common Linnets eindigden tijdens de eerste halve finale bij de beste tien.

The Common Linnets mochten tijdens de eerste halve finale als veertiende het podium op. Ilse DeLange en Waylon zongen hun countryliedje 'Calm After The Storm', waar van tevoren nog veel kritiek op was. Een deel van het Nederlands publiek beoordeelde de inzending als te rustig en te onopvallend voor een groot evenement als het Eurovisie Songfestival.

Finalisten

Onterecht, zo bleek bij de eerste halve finale. Nederland werd als negende genoemd door de presentatoren, iets dat niets zegt over de uitslag. De finalisten werden namelijk in willekeurige volgorde bekend gemaakt en pas na de finale worden de posities van de halve finales naar buiten gebracht. Naast Nederland zijn ook Montenegro, Hongarije, Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, San Marino, Oekraïne, Zweden en IJsland door.

Gastland Denemarken en de grote betalers Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje zijn sowieso ook van de partij zaterdag. Er komen nog tien andere finalisten bij uit de tweede halve finale, die donderdag wordt gehouden. Ook deze uitzending begint om 21 uur op Nederland 1. De meest opvallende act op donderdag is waarschijnlijk Conchita Wurst, een Oostenrijkse travestiet met baard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goed optreden

Het was een spannende avond voor The Common Linnets. Van tevoren was voorspeld dat Nederland in een zware halve finale terecht was gekomen, maar meerdere landen zakten door het ijs. Zo mocht topfavoriet Armenië weliswaar door naar de finale, het liedje werd wel vals gezongen en maakte daardoor minder indruk dan gehoopt. Volgens commentator Jan Smit was de performance van The Common Linnets 'het beste van wat ze afgelopen week hebben laten zien'.

Samen met medecommentator Cornald Maas was hij overtuigd van het doorgaan van The Common Linnets. Toch leek het bij de uitslag nog mis te gaan toen als achtste land San Marino op het scherm kwam. Weinigen hadden er rekening mee gehouden dat de inzending van het ministaatje genoeg stemmen zou halen voor de finale. Na San Marino verscheen echter The Netherlands en zodoende staat ons land voor het tweede jaar op rij in de finale. Vorig jaar wist Anouk zich ook te plaatsen, voor het eerst sinds 2004. Met 'Birds' eindigde ze toen als negende tijdens de grote finale.

3FM-baas in 3VOOR12 Radio

3FM-baas Wilbert Mutsaers is in de Deense hoofdstad Kopenhagen voor het Eurovisie Songfestival. Hij vertelde in 3VOOR12 Radio over de eerste halve finale:

HOE DENK JIJ DAT THE COMMON LINNETS HET DOEN IN DE FINALE? REAGEER!

Ster advertentie
Ster advertentie