Florence + The Machine in top 10 Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Florence + The Machine in top 10 Album Top 100

Florence + The Machine is binnen gekomen in de top 10 van de Album Top 100. How Big, How Blue, How Beautiful is nieuw op nummer 3.

In 2007 begon de Londense Florence Leontine Mary Welch de band Florence + The Machine. De naam is ontstaan uit een uit de hand gelopen grap. Het jaar daarvoor maakte Florence muziek met Isabella Summers, die zich Isabelle ‘Machine’ Summers noemde, terwijl Florence de naam Florence ‘Robot’ gebruikte.
Een uur voor het eerste optreden van Florence had ze nog geen actnaam en koos voor Florence Robot/Isa Machine en zo is dat gebleven tot 2007. Isabella Summers (keyboards) maakt nog steeds deel uit van The Machine, evenals Robert Ackroyd (gitaar), Chris Lloyd Hayden (drums) Mark Saunders (basgitaar), Rusty Bradshaw (piano) en Tom Monger (harp). Met uitzondering van Bradshaw en Monger, zingen de anderen ook mee op de achtergrond.
Florence wilde dat Markus Draves (Mumford & Sons, Arcade Fire en Coldplay) het derde album van The Machine zou produceren, omdat hij ook Homogenic van Björk heeft geproduceerd, een album dat veel indruk heeft gemaakt op Florence. Na Lungs (#37 in 2009) en Ceremonials (#14 in 2011), scoort Florence + The Machine eindelijk een top 10-notering bij ons. How Big, How Blue, How Beautiful komt binnen op de derde plaats van de Album Top 100. In de Britse albumlijst scoort ze daar dit weekend zelfs haar derde #1-album mee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook Major Lazer in top 10

Met een #1-hit op zak voor ‘Lean On’ met DJ Snake & MØ, kon Major Lazer (= Diplo, Jillionaire en Thomas Wesley) geen beter moment kiezen voor de release van hun derde album Peace Is The Mission. Op het album werken ze samen met onder anderen Ellie Goulding, 2 Chainz en onze eigen Boaz van de Beatz, die diverse bijdragen leverde aan het album.
Als je het album bij iTunes koopt, krijg je er ook nog de remix bij van ‘All My Love’, dat Major Lazer opnam met tieneridool Ariana Grande en socazanger Machel Montano. De orginele versie van ‘All My Love’ stond op de soundtrack van The Hunger Games: Mockingjay, Part 1. Na Peace Is The Mission komt Major Lazer dit jaar met nog een album, dat bestemd is voor een animatie show, de FXX Cartoon Show.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere binnenkomers

#1 Ancora: Voorbij De Horizon

In september 2013 knalde Vrij Als De Wind van Ancora binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Bijna twee jaar later herhaalt het gezelschap, bestaande uit Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams, dit opnieuw, nu met Voorbij De Horizon. De formule is nagenoeg dezelfde gebleven. Dus zijn de liedjes, een hedendaagse mix van Shanty, Irish folk en popnummers, weer grotendeels geschreven door Jan Keizer (voormalige zanger van BZN) en zijn zoon Louis, was de productie in handen van Edwin van Hoevelaak en krijg je dit keer bij de cd ook weer een DVD bij met alle clips.

#2 Simply Red: Big Love

Eigenlijk wilde Mick Hucknall, de man achter Simply Red, waarmee hij meer dan 20 hits scoorde, waaronder ‘Holding Back The Years’ en ‘Stars’, helemaal geen nieuw album maken. Hucknall (54) vermaakte zich opperbest met zijn 7-jarige dochtertje en zijn vrouw. De rust werd echter verstoort door zijn manager die hem vertelde dat de band in 2015 dertig jaar bestaat en dat zoiets toch wel gevierd moet worden. Meestal gebeurt dat met een verzamelalbum met één of twee nieuwe nummers. Hucknall zag dat echter helemaal niet zitten, want volgens hem zit niemand te wachten op weer een verzamelalbum van Simply Red.
Langzamerhand ontstonden nieuwe nummers, geïnspireerd door zijn thuissituatie. En uiteindelijk waren er genoeg voor een heel album, Big Love, dat binnenkomt op de tweede plaats. Inclusief de twee verzamelalbums Greatest Hits (in 1996) en 25 – The Greatest Hits (in 2008), beide goed voor een derde plaats, is Big Love, het tiende album dat een top 10-notering krijgt.

#5 Jamie XX: In Colour

De afgelopen week heb je tijdens 3 Voor 12 radio (dat nu tussen 9 en 12 uur zit!), nummers kunnen horen van In Colour, het debuutalbum van Jamie XX. Dinsdag kwam Jamie Smith, zoals hij echt heet, zelfs naar de studio om nummers van het album live te laten horen. De XX achter Jamie, slaat op de band The XX, waarmee hij twee albums opnam. Muzikaal gezien verschilt de muziek van Jamie XX da nook niet zoveel van The XX, maar is daarom niet minder sfeervol.

#7 Melody Gardot: Currency Of Man

Na een afwezigheid van drie jaar, The Abscence verscheen in 2012 en kwam tot #15, komt de Amerikaanse jazzzangeres Melody Gardot met haar vierde album Currency Of Man. Daarop is het niet alleen meer jazz en blues wat de klok slaat, maar flirt ze ook met bossa nova en fado. Het album is wederom geproduceerd door Larry Klein, met wie ze in 2009 My One And Only Thrill maakte, waarvan wereldwijd meer dan anderhalf miljoen exemplaren zijn verkocht. In juli komt de 30-jarige zangeres naar Rotterdam voor het North Sea Jazz Festival, voor de vierde keer inmiddels.

#21 Heather Nova: The Way It Feels

Hoewel Oyster van Heather Nova, haar debuutalbum uit 1994, nog altijd wordt gezien als haar beste album, beloonden wij het slechts met een 70e plaats. Veel meer waardering kregen Storm (#22 in 2003) en Redbird (#23 in 2005). The Way It Feels, het negende album van deze zangeres afkomstig van Bermuda, bevat veel invloeden van Americana en dark folk en haalt je uit de dagelijkse drukte en sleur. Lekker dus met dit zomerweer.

#22 Paradise Lost: The Plague Within

Uit Halifax, in Groot-Brittannië, komt de gothic metalband Paradise Lost. Sinds 1988 is de groep rond zanger Nick Holmes actief, en kwamen we al zes keer tegen in de Album Top 100. Hoger dan #39 kwam Paradise Lost nooit (met One Second in 1997), dus de binnenkomst van The Plague Within, hun veertiende studioalbum, op #22, levert de band hun hoogste notering op.

#28 Jason Derulo: Everything Is 4

Met ‘Want To Want Me’ scoort Jason Derulo weer een vette top 10-hit. Daar zal het vast niet bijblijven, want op Everything Is 4, zijn vierde studioalbum dus, staan nog elf andere nummers, waaronder een aantal singlekandidaten. Aan het album werken oudgedienden (Jennifer Lopez, Stevie Wonder) en nieuwe talenten (Meghan Trainor, Julia Michaels, K. Michelle) mee.

#38 DIO: De Man

‘Tijdmachine’ met Sef en ‘Baby’ met The Madd waren hits voor DIO in 2009, afkomstig van zijn album Rock & Roll uit 2008 (#84). Vier jaar daarna verscheen Benjamin Braaf Festival (#35). Vorig jaar bracht hij de single ‘Radio’ uit, die echter niet echt werd opgepikt door de radio. Het nummer bleek een tussendoortje, want afgelopen zondag, 31 mei, op zijn 27e verjaardag, verscheen zijn nieuwe album De Man. Daar werkten een keur van hiphoppers aan mee: Jayh, Fit, Sef, Ronnie Flex, Willem (The Opposites), Rob Dekay, Idaly en Bokoesam.

#44 Willie Nelson & Merle Haggard: Django And Jimmie

Django And Jimmie is al het zesde album dat de country-veteranen Willie Nelson & Merle Haggard opnamen. De titel van het album is een eerbetoon aan de Belgische gitarist Django Reinhardt en de Amerikaanse countryzanger Jimmie Rodgers. In het nummer ‘Missing Of Johnny Cash’ (feat. Bobby Bare), wordt ook nog een ode gebracht aan een andere country-veteraan: Johnny Cash.

#45 Robin Gibb: Saved By The Bell – The Collectd Works Of Robin Gibb 1968 - 1970

Tot zijn dood op 12 mei 2012, werkte de Britse zanger Robin Gibb aan een verzameling nummers die hij uitbracht tussen 1968 en 1970. Daar tussen zaten opnames die nog niet eerder waren verschenen, en nu als Sing Slowly Sisters, deel uitmaakt van de 3-cdbox Saved By The Bell – The Collectd Works Of Robin Gibb 1968 – 1970. Door zijn vroegtijdige dood heeft Gibb het zelf niet meer kunnen afronden. Vervolgens heeft zijn producer Andrew Sandroval, samen met fans het project afgerond.

#56 Helloween: My God-Given Right

Na het ‘kindermetal’ van Babymetal (zie #78), treffen we op #56 weer ouderwetse metal aan van de Duitse band Helloween. De band bestaat al sinds 1984 en scoorde al drie albums bij ons. De voorlaatste, Pink Bubbles Go Ape, stamt echter uit 1991! Door de jaren heen heeft Helloween diverse bezettingen gekend en brachten ze veertien studioalbums uit. Met de vijftiende, My God-Given Right, zijn ze weer terug.

#62 Collabro: Act Two

De Britse talentenshow Britain’s Got Talent leverde bij ons al succes op voor Paul Potts (eerste winnaar) en Susan Boyle (tweede tijdens derde editie) op. Holland’s Got Talent, de Nederlandse tegenhanger, leverde succes op voor de 11-jarige Amira Willighagen (winnaar zesde editie) met een #1-notering voor haar album Amira. De boyband Collabro won vorig jaar de achtste Britse editie en debuteert deze week met hun album Act Two.

#78 Babymetal: Babymetal

We hadden al metalbands uit onder andere Scandinavië, Duitsland en Brazilië, maar Japan zat daar nog niet bij. Tot deze week dan, want Babymetal is afkomstig uit Japan. Daarnaast zijn het ook nog drie meisjes die de groep vormen: Su-metal (= Suzuka Nakamoto), Yuimetal (= Yui Mizuno) en Moametal (=Moa Kikuchi). Eigenlijk is het geen metalband, maar brengen de dames een mix van populaire muziek en metal.

#95 Sun Kil Moon: Universal Themes

De laatste van de nieuwe noteringen treffen we aan op #95: Universal Themes van Sun Kil Moon, het project van de 48-jarige Mark Kozelek, de voormalig groepsleider van Red House Painters. Sun Kil Moon is vernoemd naar de Koreaanse lichtgewicht boxer Sung-Kil Moon. Universal Themes is al het zevende studioalbum van Sun Kil Moon, maar pas het eerste dat een notering bij ons krijgt. Je moet er wel even voor gaan zitten, want de gemiddelde lengte van de nummers is zo’n tien minuten!
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie