UK: Debuuthit populairste nummer van One Direction

  1. Nieuwschevron right
  2. UK: Debuuthit populairste nummer van One Direction

The Official Charts Company in het Verenigd Koninkrijk heeft een lijst gepubliceerd met de grootste hits van One Direction. Hun nieuwe album FOUR zag afgelopen week het levenslicht.

De naam zegt het al; FOUR is alweer het vierde album van One Direction. En dat terwijl ze exact drie jaar geleden pas hun debuutalbum uitbrachten. Up All Night zag zijn release in november 2011, gevolgd door Take Me Home in november 2012 en Midnight Memories in… precies: november 2013.
Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson bezorgen veel Nederlandse tienermeiden al voor het vierde jaar op rij dus een vervroegd Sinterklaascadeau, want ook hun nieuwe album komt weer in de (digitale) schappen in de maand november.

1D top 10

Er zijn dus weer een hoop nieuwe hitsingles op komst en daarom maakten de samenstellers van de Britse hitlijsten een top 10 met de best verkochte One Direction-nummers in het Verenigd Koninkrijk. Met op nummer 1 debuuthit ‘What Makes You Beautiful’, gevolgd door ‘Little Things’ en ‘One Way Or Another (Teenage Kicks)’. Check de hele top 10 hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mega Top 50

Opmerkelijk genoeg haalde de debuuthit van One Direction niet eens de Mega Top 50. Ook de nummer 2 van het lijstje, het zoetsappige ‘Little Things’, stond niet genoteerd in Nederland. Overigens belandden er pas acht One Direction-tracks in de Mega Top 50, dus een top 10 maken wordt lastig. Dan hieronder maar de grootste hits van de band in Nederland verwerkt in een top 8 (gebaseerd op meeste punten, nummer 1 = 50 punten, nummer 50 = 1 punt).
1. 'One Way Or Another (Teenage Kicks)' #14 17 weken in de lijst
2. 'Live While We're Young' #8 13 weken
3. 'Kiss You' #12 9 weken
4. 'Best Song Ever' #10 8 weken
5. 'Story Of My Life' #8 7 weken
6. 'Steal My Girl' #35 7 weken
7. 'Diana' #6 1 week
8. 'Strong' #14 1 week

Daarbij moet wel worden opgetekend dat ‘Diana’ en ‘Strong’ uitgebracht werden in downloadversie voordat het album Midnight Memories uitkwam en daardoor de Mega Top 50 haalden. ‘Steal My Girl’ staat op dit moment nog in de lijst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie