Festival De Beschaving maakt eerste namen bekend!

  1. Nieuwschevron right
  2. Festival De Beschaving maakt eerste namen bekend!

Ook dit jaar is KX Radio weer te vinden op het festival in Utrecht! Onder andere Jett Rebel en Dotan treden op!

Op zaterdag 2 juli vindt festival deBeschaving plaats in de Botanische Tuinen van Utrecht. Op het muziekprogramma staan headliners als Jett Rebel, Dotan en My Baby naast internationale ontdekkingen als Fickle Friends,
The Hackensaw Boys en Protection Patrol
Pinkterton. De lancering van de eerste namen is tevens het startschot van de online kaartverkoop op donderdag 3 maart om 10:00 uur. Ook dit jaar zal KX Radio weer uitzenden vanaf
het festivalterrein, en verslag doen van de optredens en de dingen er omheen.

De beste festivalacts uit binnen- en buitenland

Festival deBeschaving is een Festival Universalis met muziek, een creatief veldprogramma en de laatste wetenschappelijke inzichten. In de bloeiende Botanische Tuinen betrekken creatieve geesten en knappe koppen de bezoekers bij speelse experimenten en live wetenschappelijk onderzoek. Op de podia spelen internationale bands naast lokale grootheden uit allerlei genres. Pop, rock, hiphop of elektronische muziek, op deBeschaving kan het allemaal. Grote Nederlandse namen als Jett Rebel, Dotan en My Baby staan op 2 juli naast veelbelovende internationale bands als Fickle Friends, The Hackensaw Boys en Protection Patrol Pinkterton. Daarnaast verwelkomt deBeschaving op 2 juli op de 3 muziekpodia o.a. Skip&Die en De Likt en krijgen de nieuwste 3FM Serious Talents een eigen podium op het festivalterrein.

De komende maanden wordt meer programma bekendgemaakt.

Verrassen en inspireren

deBeschaving wil de nieuwsgierigheid van bezoekers prikkelen, voeden en faciliteren. Nieuwsgierig gedrag wordt beloond, en daarom vind je in alle hoekjes van de tuin creatief veldprogramma, geheime feestjes en obscure biologische voedselkarretjes. Bezoekers worden door onderzoekers van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum verleid om deel te nemen aan live experimenten en in een wetenschappelijke circustent ontdek je de laatste wetenschappelijke inzichten. Dat maakt deBeschaving tot een festival dat aan het denken zet: een ontdekkingsfestival voor mensen met een open blik.

Een betoverend groene locatie

Festival deBeschaving vindt dit jaar op zaterdag 2 juli plaats in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park, de Uithof. De bloeiende tuin vormt het groene decor van het festival, met genoeg spannende hoekjes die ervoor zorgen dat deBeschaving kleinschalig aanvoelt. De tuinen hebben een oppervlakte van ruim 7 hectare, en zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Op deBeschaving loop je dus tussen de mooiste bloemen, planten en bomen, en zingen de vogels met de muziek mee.

Ster advertentie
Ster advertentie