Popprinsessen op #1 in UK met ‘Bang Bang’

  1. Nieuwschevron right
  2. Popprinsessen op #1 in UK met ‘Bang Bang’
Jessie J, Ariana Grande en Nicki Minaj hebben met ‘Bang Bang’ de koppositie van de UK Chart veroverd. Alt-J doet dat in de Britse albumlijst.
Voor Jessie J is het de derde keer dat ze bovenaan de Britse lijst staat. De laatste keer was alweer bijna drie jaar geleden, toen ze met ‘Domino’ aan de leiding ging. Ariana Grande scoort haar tweede nummer 1 in de UK. Eerder dit jaar stond ze samen met Iggy Azalea bovenaan met ‘Problem’. Voor Nicki Minaj is het de eerste nummer 1 in de UK Chart.
‘Bang Bang’ is de leadsingle van Jessie J’s nieuwe album Sweet Talker. Afgelopen week werd de single 92.000 keer gedownload en 800.000 keer gestreamd in het Verenigd Koninkrijk. De drie popprinsessen bereikten twee weken geleden al de nummer 9-positie in de Mega Top 50.

Meghan Trainor alleen op streams in top 40

‘All About That Bass’ van Meghan Trainor heeft de beste veertig van de UK Chart bereikt. Dat klinkt niet heel opmerkelijk, maar dat is het wel. Trainor heeft dat namelijk voor elkaar gekregen met alleen maar streams. Single ‘All About That Bass’ komt namelijk pas deze week uit in het Verenigd Koninkrijk, maar is wel al enkele weken te streamen via onder andere Spotify.
De zangeres is de eerste artiest die het voor elkaar krijgt om op alleen streams de top 40 te bereiken. De streams worden pas sinds juni meegeteld in de UK Chart. Afgelopen week werd ‘Al About That Bass’ 1,17 miljoen keer gestreamd. Een grote kanshebber dus om volgende week bovenaan te staan in de Britse hitlijst.

Single top 10

01 ( – ) ‘Bang Bang’ – Jessie J & Ariana Grande & Nicki Minaj
02 (01) ‘Changing’ – Sigma & Paloma Faith
03 (05) ‘Shake It Off’ – Taylor Swift
04 (02) ‘Blame’ – Calvin Harris & John Newman
05 (03) ‘Prayer In C (Robin Schulz remix) – Lilly Wood & The Prick
06 (06) ‘I’m Not The Only One’ – Sam Smith
07 (10) ‘Blame It On Me’ – George Ezra
08 (04) ‘Lullaby’ – Professor Green & Tori Kelly
09 (07) ‘Black Widow’ – Iggy Azalea & Rita Ora
10 (09) ‘Rude’ – MAGIC!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alt-J pakt eerste album-#1

This Is All Yours van Alt-J is de nieuwe nummer 1 in de Britse albumlijst. De indierockers verslaan The Script, dat vorige week op de hoogste plek binnenkwam en nu naar nummer 7 zakt. This Is All Yours is het tweede album van Alt-J. Het debuutalbum van de band, An Awesome Wave, bereikte ‘maar’ de dertiende plek in de chart.
Het trio, bestaande uit zanger/gitarist Joe Newman, drummer Thom Green en keyboardspeler/zanger Gus Unger-Hamilton, verkocht afgelopen week 5000 albums meer dan Barbra Streisand, die met haar duettenalbum Partners voor de tweede week op rij genoegen moet nemen met een tweede plaats.

Album top 10

01 ( – ) ‘This Is All Yours’ – Alt-J
02 (02) ‘Partners’ – Barbra Streisand
03 (03) ‘In The Lonely Hour’ – Sam Smith
04 (06) ‘Wanted On Voyage’ – George Ezra
05 ( – ) ‘Popular Problems’ – Leonard Cohen
06 (05) ‘X’ – Ed Sheeran
07 (01) ‘No Sound Without Silence’ – The Script
08 ( – ) ‘Syro’ – Aphex Twin
09 ( – ) ‘Different Shades Of Blue’ – Joe Bonamassa
10 ( – ) ‘Cheek To Cheek’ – Tony Bennett & Lady Gaga

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie