Anouk voert voor tweede week Album Top 100 aan

  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk voert voor tweede week Album Top 100 aan

Paradise And Back Again van Anouk staat voor de tweede week bovenaan de Album Top 100. Verder komt het nieuwe album van AC/DC binnen in de top 10.

#1 Anouk: Paradise And Back Again

Sinterklaas is Anouk goed gezind! In menig schoen/laars zal haar album Paradise And Back Again dit weekend te vinden zijn, want het voert voor de tweede week de Album Top 100 aan. Aangezien er in deze tijd geen grote releases gepland staan, is de kans groot dat het feestje van Anouk nog een tijdje langer aanhoudt.

#4 AC/DC: Rock Or Blust

Rock Or Blust is het eerste studioalbum van de Australische hardrockgroep AC/DC sinds Black Ice (#46 in 2008). Het is het eerste album zonder gitarist Malcolm Young, die de band verliet vanwege zijn gezondheid, naar het schijnt dementie. Malcolm Young is 61. Zijn neef, Stevie Young is de nieuwe gitarist.
Rock Or Blust is het vijftiende studioalbum van AC/DC. Van de oorspronkelijke bezetting uit 1973 is alleen gitarist Angus Young over. Angus is de man die op het podium altijd een schooluniform draagt. De huidige zanger is Brian Jones, die sinds 1980 Bon Scott vervangt, die in dat overleed aan de gevolgen van overmatig drankgebruik. In 2015 gaat AC/DC op wereldtournee. Het is nog niet bekend of en wanneer de band naar Nederland komt. De #4-notering voor Rock Or Blust bewijst dat de band nog een flinke fanbase heeft in Nederland die hun idolen graag de nummers van het album willen zien spelen.

#18 Normaal: Deurdonderen In De Achterhoek

Van dezelfde maatschappij als Trace (zie #90) en eerder Tee Set en Mayfly, komt Deurdonderen In De Achterhoek van Normaal, Certertainment in Maassluis. Deze firma houdt zich bezig met het heruitbrengen van (Neder)popalbums, daarbij gebruikmakend van de originele banden. Deurdonderen In De Achterhoek bevat demo’s die niet eerder zijn uitgebracht uit de jaren 1978 en 1981, daaronder ‘Hendrik Haverkamp’ (#13 in 1979).

#44 Leonard Cohen: Live In Dublin

Nog maar twee maanden geleden, op 27 september, scoorde de Canadese troubadour Leonard Cohen met Popular Problems zijn tweede #1-album. Live In Dublin is opgenomen op 12 september 2013 in de Ierse stad Dublin. Dat moet een bijzonder concert zijn geweest, want het gaat om niet minder dan drie cd’s met in totaal dertig nummers! Op de derde cd staan niet minder dan acht (!) toegiften!

#64 Take That: III

And Then There Were Three (naar het gelijknamige album van Genesis), had het album van Take That ook kunnen heten. Sinds september bestaat de Britse band nog uit drie leden: Howard Donald, Mark Owen en Gary Barlow. Met z’n drieën namen ze III, het zevende album op. Met ‘These Days’, de eerste single, scoorde Take That hun twaalfde #1-hit in de Britse hitparade. Het album, waarvoor de drie alle twaalf nummers zelf schreven, is hun zesde #1-album daar. In 2017 bestaat Take That 25 jaar (als er tenminste niet nog meer leden opstappen) en dat willen ze vieren met een verzamelalbum, nieuwe nummers én een tournee, waaraan ook Jason Orange én Robbie Williams bijdragen zullen leveren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#73 Edsilia Rombley: The Piano Ballads – Volume I

In 2012 werd ‘Zeg Me Dat Het Niet Zo Is’ van Frank Boeijen in de uitvoering van Edsilia Rombley gekroond tot het ‘ultieme kroonjuweel’, het mooiste Nederpopliedje uit de afgelopen 40 jaar. Vervolgens zong ze begin dit jaar ‘In The Shadows’ van The Rasmuss in Evers Staat Op en in september ‘Van Jou’ van Xander de Buisonjé (een bewerking van een nummer van Patrick Bruel) in De Beste Zangers Van Nederland. Deze nummers vielen zeer in de smaak bij de fans, waarop het idee kwam om meerdere nummers te gaan coveren. Een oproep leverde ruim 500 reacties op, waaruit tien nummers zijn gekozen. Aanvankelijk was het de bedoeling om een EP uit te brengen met vijf nummers.

#75 Various: Shady XV

Slim Shady is één van de namen waarvan Marshal Mathers III zich bedient. Bekender is hij onder z’n naam Eminem. Op zijn label Shady Records brengen diverse hiphop acts hun platen uit. Ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum van het label verscheen het dubbelalbum Shady XV. Op de eerste cd (X) staat nummers van onder andere Eminem en D12. Op de tweede cd (V), de greatest hits, staan meerdere nummers van onder andere 50 Cent, Obie Trice en natuurlijk Eminem zelf.

#88 The Deaf: Deaf

Volgende week donderdag zal duidelijk worden of Spike de finale haalt van Maestro, het tv-programma waarin bekende Nederlanders strijden om de titel Maestro, de beste dirigent. Dat is heel andere koek dan Frans van Zoest, echte naam van Spike, normaal doet: gitarist/zanger bij Di-Rect. Daarnaast heeft hij sinds 2008 zijn eigen hobbybandje, The Deaf, samen met Janneke Nijhuijs (bas+zang, uit Miss Fuzz), Midnight Mau (toetsen) en Kit Carrera (drums). Na Toot Whistle Plunk Boom! is Deaf hun tweede album.

#90 Trace: Trace

Vorige week maakte de groep Trace met het album Birds, hun debuut op #74. Beetje laat, want het album stamt uit 1975. Aanleiding voor deze late binnenkomst is dat het album geremastered is. Trace, de band van toetsenist Rick van der Linden, bracht destijds drie albums uit, waarvan het eerste, Trace, nu ook scoort.

#94 Mary J. Blige: The London Sessions

Het laatste hitfeit van Mary Jane Blige is ‘One’, het duet met U2 en een vette top 3-hit in 2006. Qua albums scoorde ze daarna nog drie keer, die elk één week genoteerd stonden. Voor The London Sessions, haar dertiende studioalbum, zit dat er waarschijnlijk ook in. Op het album zingt ze nummers die ze schreef met Disclosure, Sam Smith, Emeli Sandé, Jimmy Napes en Sam Romansh. Gedurende een maand verbleef ze in de RAK studio’s in Londen om de nummers op te nemen. Op geen van de twaalf nummers is één van de genoemden echter te horen.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie