'Fireball' van Pitbull nummer 1 in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Fireball' van Pitbull nummer 1 in Mega Top 50

Mr. Worldwide heeft zijn derde nummer 1-hit in de Mega Top 50 te pakken! Met 'Fireball', waaraan ook John Ryan meewerkt, neem hij de koppositie over van 'Prayer In C'.

We hebben een wisseling van de wacht bovenaan de Mega Top 50! Na zes weken koppositie moet ‘Prayer in C’ van Lilly Wood & the Prick een plekje naar beneden, om plaats te maken voor ‘Fireball’ van Pitbull & John Ryan. ‘Fireball’ begon vier weken geleden helemaal onderaan op 50, maar klom via een twaalfde en een tiende plaats vorige week op naar 4. Deze week stoomt ‘Fireball’ door naar boven, wat Pitbull inmiddels al zijn derde charttopper in de Mega Top 50 oplevert.

Derde nummer 1-hit

Vijf jaar gelden zette Pitbull een droomdebuut neer met de nummer 1-hit ‘I Know You Want Me’. In de zomer van 2009 stond de track drie weken bovenaan in de Mega Top 50. Daar kwam eind vorig jaar een tweede nummer één-notering bij, via het duet ‘Timber’, waarop ook Ke$ha te horen was. Een nieuw duet bezorgt Pitbull ook een nieuwe nummer 1-hit.
En de duetpartner op ‘Fireball’ is John Ryan. Ryan was tot nu toe actief als songschrijver en bleef dus meer op de achtergrond. In die hoedanigheid stond hij vorig jaar al eens in de top 10, als componist van ‘Best Song Ever’ van One Direction. Op nog eens vier albumtracks van de boyband schreef en componeerde Ryan mee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album Pitbull

'Fireball' komt op het achtste album van Pitbull te staan, dat hij in de zomer aankondigde. De titel van de plaat wordt Globalization, maar het is nog onbekend wanneer het album verschijnt. Overigens was het sowieso een mooie zomer voor Pitbull, aangezien hij zijn eigen ster kreeg op de beroemde Hollywood Walk Of Fame.

Van 50 naar 1

'Fireball' is overigens pas de tweede plaat die in de top 50 in één ruk van 50 naar 1 klimt. Tot nu toe steeg alleen 'Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen' van Danny de Munk van de onderste plek naar nummer 1 (50-2-2-1). In de jaren dat de lijst niet uit 50, maar zelfs uit 100 singles bestond, klommen 'Tell It To My Heart' van Taylor Dayne (in 1988) en 'Please Don't Go' van Double You (in 1992) zelfs van 100 naar 1.
Ster advertentie
Ster advertentie