De Top 3 van 27-2-1999: Postume #1-hit 2Pac

  1. Nieuwschevron right
  2. De Top 3 van 27-2-1999: Postume #1-hit 2Pac
Elke zaterdag blikken we terug naar de Top 3 van een Mega Top 50 uit het verleden. Met vandaag: de lijst van 27 februari 1999.
De grootste Turkse hit uit de Mega-geschiedenis stond zeventien jaar geleden op de derde plek genoteerd. ‘Simarik’, wat ‘ondeugend’ betekent, werd zelfs een top 10-hit in zes Europese landen. Maar helaas, eerste gewin was kattengespin voor Tarkan Tevetoglu. Drie maanden later scoorde hij in de Mega Top 50 nog een hitje (32e plaats) met ‘Sikidim’, maar daarna zat zijn succes in West-Europa er al weer op. In Turkije zelf en in de omringende landen bleef hij echter een superster, met een kleine dertig miljoen verkochte albums en singles achter z'n naam.

Debuut 17-jarige Britney

Tien miljoen verkochte singles en een wereldwijde nummer 1-hit; dát is nog eens een debuut! Het overkwam Britney Spears in 1999 met ‘...Baby One More Time’. Zeventien was ze nog maar toen ze vanuit het niets een superster werd. En na haar debuutsingle was dat niet afgelopen, want deze zes weken op 1 had gestaan in de Mega Top 50 kwamen er nog eens drie nummer 1-hits en negen top 10-hits bij in Nederland. De laatste was ‘Scream & Shout’, samen met Will.I.Am, 12,5 jaar na haar voorgaande charttopper.

2Pac postuum op #1

‘The Way It Is’ van Bruce Hornsby & the Range stond in 1986 één weekje op 2 genoteerd, achter ‘Sing Our Own Song’ van UB40. Dertien jaar later bereikte de compositie alsnog de eerste plek in de Mega Top 50, maar dan bewerkt tot ‘Changes’ door 2Pac. De rapper nam het nummer al op in 1992. Vier jaar later overleed hij na een schietpartij, 25 jaar oud. Het is wrang dat Tupac Shakur na z'n dood een nog grotere superster werd dan tijdens zijn leven. De 75 miljoen platen die onder zijn naam over de toonbank zijn gegaan, daar is vooral zijn moeder financieel beter van geworden...

Check hier de hele Mega Top 100 van de week van 27 februari 1999

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie