Brits LP-record door Daft Punk en Arctic Monkeys

  1. Nieuwschevron right
  2. Brits LP-record door Daft Punk en Arctic Monkeys

In Groot-Brittannië zijn er in tien jaar niet zoveel LP's verkocht als nu. De stijgende verkoop had vooral te maken met platen van Daft Punk en Arctic Monkeys.

LP's zijn weer hip en dat is te zien aan de verkoop. In Groot-Brittannië werden er dit jaar al 532.000 LP's verkocht, een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. Het is tien jaar geleden dat er zoveel LP's over de toonbank gingen, en dat terwijl het jaar nog niet eens ten einde is. De verwachting is dat de platen van Arcade Fire en Jake Bugg, die binnenkort worden uitgebracht, voor een verdere stijging gaan zorgen. LP's hebben momenteel een aandeel van 0,8 procent in de totale muziekmarkt.

Geoff Taylor, voorzitter van de overkoepelende organisatie van Britse platenmaatschappijen, heeft wel een verklaring. "We zijn getuige van een wederopstanding van de platen. Ze zijn niet langer ouderwets en worden voor steeds meer muziekfans een goede keuze. Hoewel de verkoop slechts een klein deel van de markt betreft, groeit de verkoop wel hard onder een nieuwe generatie die kennis maakt met de magie het 12 inch artwork en het unieke geluid van analoge opnames. Vaak krijg je bij aanschaf ook een downloadcode erbij."

Daft Punk – Random Access Memories
Arctic Monkeys – AM
David Bowie – The Next Day
Boards Of Canada – Tomorrow's Harvest
Queens Of The Stone Age – ... Like Clockwork
Atoms For Peace – Amok
Vampire Weekend – Modern Vampires Of The City
The National – Trouble Will Find Me
Nick Cave and The Bad Seeds – Push The Sky Away
Black Sabbath – 13

Ster advertentie
Ster advertentie