Mannelijke rappers de baas in Amerikaanse Hot 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Mannelijke rappers de baas in Amerikaanse Hot 100
‘See You Again’ van Wiz Khalifa gaat voor de vierde week aan de leiding in de Billboard Hot 100. De nummer 1 wordt achterna gezeten door een andere raptrack.
Het leek er een aantal weken geleden even op dat ‘See You Again’ van Wiz Khalifa en Charlie Puth het niet lang vol zou houden aan kop van de Billboard Hot 100. Maar niets is inmiddels minder waar. Het duo staat voor de vierde achtereenvolgende week op nummer 1. Dat hebben Khalifa en Puth natuurlijk voor het grootste deel te danken aan het succes van Furious 7.
De afgelopen drie weken bleef ‘See You Again’ de megahit van Mark Ronson en Bruno Mars voor, maar die track is nu verslagen door ‘Trap Queen’ van Fetty Wap. En daarmee worden voor het eerst sinds 2006 de eerste twee plekken van de Hot 100 bezet door rappers. Iets meer dan negen jaar geleden waren het Flo Rida (‘Right Round’) en T.I. (‘Dead And Gone’, met Justin Timberlake) die de baas waren in de Amerikaanse hitlijst.

Top 3-record voor ‘Uptown Funk!’

Ze behaalden het record vorige week al, maar Mark Ronson en Bruno Mars staan met ‘Uptown Funk!’ inmiddels 21 weken bij de beste drie van de Hot 100. Een ander record, dat van langste nummer 1-hit ooit, pakten ze net niet (veertien weken, Mariah Carey & Boyz II Men stonden er twee weken langer), dus dit is een schrale troost voor het duo.
Ze laten daarmee ‘Smooth’ van Rob Thomas en Santana achter zich. Dat nummer stond eind vorige, begin deze eeuw negentien weken achter elkaar in de top 3 genoteerd. De laatste die daar zo dicht bij in de buurt kwam, was Meghan Trainor. Met ‘All About That Bass’ stond zij vorig jaar veertien weken bij de beste drie.

Single top 10

01 (01) ‘See You Again’ – Wiz Khalifa & Charlie Puth
02 (03) ‘Trap Queen’ – Fetty Wap
03 (02) ‘Uptown Funk!’ – Mark Ronson & Bruno Mars
04 (04) ‘Earned It’ – The Weeknd
05 (07) ‘Shut Up And Dance’ – Walk The Moon
06 (05) ‘Sugar’ – Maroon 5
07 (06) ‘Love Me Like You Do’ – Ellie Goulding
08 (10) ‘Want To Want Me’ – Jason Derulo
09 (17) ‘Nasty Freestyle’ – T-Wayne
10 (08) ‘Thinking Out Loud’ – Ed Sheeran

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Derde #1-album Zac Brown Band

Zac Brown Band is de nieuwe nummer 1 in de Amerikaanse albumlijst. Met Jekyll + Hyde scoren ze hun derde nummer 1-album in de Verenigde Staten. Eerder stonden ze met You Get What You Give uit 2010 en Uncaged uit 2012 op de eerste plek. Jekyll + Hyde bevat zowel rock- als countrytracks. De band draait om zanger en frontman Zac Brown. De 36-jarige Amerikaans bracht in 2008 zijn eerste album uit met de band.
Zac Brown en zijn band blijven Josh Groban voor in de albumlijst. De Amerikaanse klassieke zanger komt met zijn nieuwe album Stages binnen op de tweede plek. In het Verenigd Koninkrijk scoorde Groban vorige week wél een nummer 1.

Album top 10

01 ( – ) Jekyll + Hyde – Zac Brown Band
02 ( – ) Stages – Josh Groban
03 (02) Furious 7 – Soundtrack
04 ( – ) Suffer In Peace – Tyler Farr
05 (04) If You’re Reading This It’s Too Late – Drake
06 (06) Fifty Shades Of Grey – Soundtrack
07 (01) Sound & Color – Alabama Shakes
08 (07) In The Lonely Hour – Sam Smith
09 (06) 1989 – Taylor Swift
10 (10) Title – Meghan Trainor

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie