Anouk nu al bezig met een nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk nu al bezig met een nieuw album

Anouk gaf gisteren voor het eerst een interview over haar deelname aan het Eurovisie Songfestival en haar nieuwe album. Tegenover Pauw & Witteman vertelde ze onder andere nu al bezig te zijn met de opvolger van Sad Singalong Songs.

Tiende envelop

Anouk eindigde afgelopen zaterdag als negende en bij de eerste halve finale als zesde. Die avond was erg spannend omdat Nederland al acht jaar niet genoeg punten haalde om mee te mogen doen aan de finale. Uiteindelijk zou de envelop met ‘The Netherlands’ erin pas als laatste getrokken worden. “Bij de laatste envelop was het inderdaad wel heel spannend. Na de negende envelop dacht ik: ‘Het zal toch niet?’ Ik vond echt dat ik erbij moest zitten, anders zou het heel erg geweest zijn. Toen ik zag dat België en allerlei anderen door waren, dacht ik even dat ik verloren was.”
Als ze wel had verloren, zouden we geen huilende Anouk hebben gezien. “Ik zou wel gewoon gelachen hebben. De kans dat ik het niet haalde, zat erin. Maar ik kon het me niet voorstellen, zeker ook gezien de reacties in de zaal. Iedereen was zo positief.”

Druk

Anouk zegt dat er wel druk op haar is uitgeoefend om haar optreden wat te veranderen. “Ik moest andere kleding aan, want dit was te simpel. Ik moest meer in de camera kijken. Ik heb het niet gedaan want het interesseert me allemaal geen bal. En de afgelopen jaren heeft dat ook niet echt gewerkt.” Anouk vertelde ook nog over Joan Franka. “Ik heb aan mensen van de TROS gevraagd of zij op Joan Franka hadden ingepraat om die indianentooi op te doen. Maar nee, ze bleek het zelf gewild te hebben omdat ze zich een indiaan voelde.”
Het Songfestival werd uiteindelijk gewonnen door Emmelie De Forest uit Denemarken. Het nummer vond Anouk niet zo. “Nee, het is niet mijn cup of tea. Maar het is een heel catchy liedje dat je gelijk meezingt, dus ik begrijp waarom het gewonnen heeft.” Met haar negende positie was Anouk tevreden. “Ik vond het wel heel leuk dat ik in de top 10 stond, want ik zou het erg hebben gevonden om bijvoorbeeld net als Ierland met drie punten te eindigen. Dat was echt zielig.” Overigens vond Anouk dat Emmelie De Forest nogal 'bozig' deed tegen haar en de inzending van Roemenië omschreef ze als een 'engerd'.

Sad Singalong Songs

Anouk gaf toe dat ze eigenlijk meedeed vanwege het internationale podium dat het Eurovisie Songfestival biedt. Haar manager Kees de Koning vertelde dat vooral Groot-Brittannië erg positief was. Zo plaatste de krant Metro op de dag van de finale een groot artikel over Anouk en had commentator en tv-presentator Graham Norton louter goede woorden over haar. In Zweden staat het album inmiddels in de top 10, net als in Finland, Noorwegen en Duitsland.
Op het album Sad Singalong Songs staan hele rustige liedjes in de stijl van ‘Birds’. “Dat had te maken met mijn gevoel. Maar ik ben nu alweer bezig met een nieuw album en daarop komen de drums en de gitaren gewoon weer terug.” Ook werkt Anouk aan de drie Symphonica In Rosso-shows die ze in oktober in het Gelredome in Arnhem geeft. “Het zal een mix worden tussen liedjes van het nieuwe album en de oudere hits. Daar passen we wel de arrangementen wat van aan, maar daar zijn we nog naar aan het kijken.”
Ster advertentie
Ster advertentie