Passenger is de hoogste nieuwe binnenkomer op #3!

  1. Nieuwschevron right
  2. Passenger is de hoogste nieuwe binnenkomer op #3!

De Megahit van vorige week komt mega-hoog binnen in de Mega Top 50 deze week. Passenger is de hoogste nieuwe binnenkomer op 3 met ‘Let her go’.

Passenger: Let her go (3)
De Megahit van vorige week komt mega-hoog binnen in de Mega Top 50 deze week. Passenger is de hoogste nieuwe binnenkomer op 3 met ‘Let her go’. De groep Passenger bestond een paar jaar terug nog uit vijf personen, maar inmiddels is Passenger afgeslankt tot een eenmansband. De bandleden heten Mike Rosenberg, ze komen uit de Britse plaats Brighton en zijn 27 jaar oud.

Passenger heeft z’n basis inmiddels verlegd van Brighton naar het Australische Sydney, vanwege het warme weer daar. Toch komt ie van de winter naar Europa: heel januari is hij in zijn geboorteland te bewonderen en op 6 februari treedt hij in Nederland op.

‘Let her go’ is –uiteraard– een van de hoogste nieuwkomers dit jaar in de Mega Top 50. Slechts twee platen kwamen in 2012 nóg hoger binnen, allebei op 2. Op 1 september was dat Sandra van Nieuweland met ‘More’ en op 2 juni Loreen met ‘Euphoria’. Dat tweetal bleef trouwens ook op die tweede plek steken; wellicht kan Passenger dat verbeteren.

Marteria, Yasha & Miss Platnum: Lila Wolken (24)
‘Lila Wolken’, de nummer één in Duitsland, gaat ook bij ons doorbreken. Het drietal Marteria, Yasha en Miss Platnum kwam eind september meteen maar op de eerste plaats binnen bij onze oosterburen. Ze bezingen het moment van de dag vlak voordat de zon opkomt.

Marteria (Marten Laciny) en Yasha (achternaam: Conen) zijn de twee rappers die je hoort; Miss Platnum (Ruth Renner) is de zangeres. Alle drie wonen ze in Berlijn. Yasha is echter een Ossi uit Rostock, terwijl Miss Platnum nog oostelijker is van oorsprong; zij is geboren in Roemenië.

‘Lila Wolken’ is pas de eerste Duitstalige plaat in de Mega Top 50 dit jaar, dus voorlopig doen de Koreanen het beter dan de Duitsers, de Oostenrijkers en de Zwitsers bij elkaar. Sterker nog: ‘Lila Wolken’ is de eerste Duitstalige hit in twee jaar tijd. De vorige keer dat we in het Duits konden meezingen met een Mega Top 50-hit was op 6 november 2010, toen ‘Nein Mann’ van Laserkraft 3D voor het laatst genoteerd stond. ‘Nein Mann’ bereikte in oktober van dat jaar een vijfde plek als hoogste notering.

P!nk: Try (32)
Dat kan gewoon geen toeval zijn: na Lila krijgen we P!nk! Alecia Moore, want zo heet ze eigenlijk, viert haar zilveren Mega-jubileum, want ‘Try’ is al weer haar 25e hit. Haar debuut maakte ze in 2000, dus P!nk zit tegen een gemiddelde van twee hits per jaar aan. Haar grootste hit deed ze niet in haar eentje, maar met Christina Aguilera, Lil’ Kim en Mya. Dat was ‘Carwash’, die in 2001 de tweede plaats bereikte. Haar vorige hit staat nog steeds genoteerd; dat is ‘Blow me (one last kiss)’, in september tot de zesde plaats reikte en momenteel nog altijd op 21 staat.

Jan Smit en Roos van Erkel: Sla je armen om me heen (38)
Wist je dat Jan Smit naast zanger tegenwoordig ook acteur is? Toch is het zo. Jan speelt de hoofdrol in de film ‘Het bombardement’. In de film speelt hij een bokser die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog verzeild raakt in het bombardement op Rotterdam. Zijn tegenspeelster is Roos van Erkel, met wie hij het titelnummer ‘Sla je armen om me heen zingt’. Dat nummer staat ook op het nieuwe album van Jan, ‘Vrienden’, maar dan als solonummer.

‘Sla je armen om me heen’ is de 27e hit voor Jan Smit en het Mega Top 50-debuut voor Roos van Erkel. Jan Smit stond al acht keer op 1 in de Mega Top 50. ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ zong hij in 1997 nog naar 1 als Jantje Smit. Daarna was het tussen 2006 en 2009 nog eens zeven keer raak, waarbij zelfs zes keer op een rij. In dat laatste feit is Jan alleen overtroffen door Marco Borsato (want die stond tien keer achter elkaar op 1).

The Lumineers: Ho Hey (40)
Mensen met een slecht gebit zullen ze wel kennen: the Lumineers! Lumineers zijn namelijk porseleinen tandschildjes die je bovenop je tanden kunt laten plakken, zodat niemand nog naar je vergeelde nicotinegebit hoeft te staren. Leuk, om je daar als band naar te vernoemen!

Toch is dat een feit, want de Amerikaanse folkies van the Lumineers zijn deze week nieuw op 40 met ‘Ho hey’. Het drietal komt uit Denver, in Colorado. De single ‘Ho hey’ stond in de Billboard Hot 100 al op 27 genoteerd als hoogste positie en van het nummer zijn ruwweg 1 miljoen exemplaren verkocht!

Amelia Lily: You bring me joy (43)
Nederland valt blijkbaar op derde plaatsen. Een paar weken terug verwelkomden we al One Direction in de Mega Top 50, de boyband die derde werd in de zevende editie van de Britse talentenjacht ‘X factor’. Deze week komt ook de nummer drie van de achtste ‘X factor’-reeks binnen in de lijst. Amelia Lily eindigde vorig jaar als derde en begint deze week als 43e in de Mega Top 50.

Voluit heet ze Amelia Lily Oliver. Voordat ze aan ‘X factor’ meedeed werkte ze in een tuincentrum, waar ze zes euro per uur verdiende. Nog voordat ‘X factor’ afgelopen was, had ze echter al een platencontract van 6 ton op zak. Dan doe je het niet verkeerd op je achttiende! Het eerste resultaat van dat contract is de single ‘You bring me joy’, een nummer waarmee Amelia Lily in eigen land tot de tweede plaats reikte.

Adele: Skyfall (1)
Adele schijnt bevallen te zijn van een zoontje, maar daar wordt heel geheimzinnig over gedaan. We gunnen het haar van harte hoor, daar niet van. Een kind én een nummer één-hit in de Mega Top 50, wat kan een mens zich nog meer wensen!?

Toen de baby er nog niet was, vorige week dus, was Adele een van de vier zangeressen die deze eeuw zwanger op 1 hebben gestaan in de Mega Top 50. Twee en half jaar terug was Anoukde vorige: toen ‘3 days in a row’ bovenaan kwam, was Anouk twee maanden zwanger van haar zoontje Josiah Dox. In 2006 scoorde een zwangere Raffaëla een nummer één-hit in de Mega Top 50 met ‘Right here right now’, terwijl vruchtje Beautifull Hope al drie maanden in mama’s buik zat. En ook Kerry Katona, zangeres van Atomic Kitten, had al een opbollend buikje toen ze op één kwam. ‘Whole again’ stond bovenaan toen Kerry al een half jaar rondliep met dochter Mollie in de buik. Adele is dus het zwangerst van dit viertal; ze is zelfs de allereerste zangeres die is bevallen tijdens haar koppositie in de Mega Top 50.

Ster advertentie
Ster advertentie