Major Lazer scoort met 'Light It Up' tweede #1

  1. Nieuwschevron right
  2. Major Lazer scoort met 'Light It Up' tweede #1
‘Light It Up’ van Major Lazer is de nieuwe nummer 1 in de Mega Top 50. Aan de onderkant van de lijst houdt ‘Lean On’ het na 46 weken voor gezien.
Nadat vorige week ‘7 Years’ van Lukas Graham naar 1 steeg, heeft de Mega Top 50 wederom een nieuwe koploper. ‘Light It Up’ van Major Lazer, Nyla & Fuse ODG klom afgelopen week al door naar de tweede plek en weet nu de koppositie te pakken. Dat betekent voor Major Lazer hun tweede nummer 1-hit in de Mega Top 50, maar daarover later meer.

Extra beats

Het succes van ‘Light It Up’ komt mede door Fuse ODG. De Ghanees zette er bij de originele versie wat extra beats en koperblazers bij en een hitremix was geboren. Net als op het origineel is Nyla ook op de remix te horen. Voor de zangeres en voor Fuse ODG is ‘Light It Up’ hun debuut in de Mega Top 50. Major Lazer heeft met deze nummer 1-hit al vijf noteringen op hun naam staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘Lean On’ uit de lijst

In april van het vorig jaar stond de groep rondom Diplo drie weken op de eerste plaats met ‘Lean On’, waarna de monsterhit zeven weken op 2 stond, om vervolgens in juni weer een weekje aan kop te gaan. Daarna dwarrelden de heren van Major Lazer, samen met DJ Snake en zangeres MØ, rustig naar beneden in de Mega Top 50, tot het uiteindelijk vorige week voor de 46e week in de lijst stond.
Daarmee staat Major Lazer op de vierde plek van langst genoteerden in de Mega Top 50. Check hieronder de top 5.
1. 'Happy' - Pharrell Williams 55 weken
2. 'Kabouterdans' - Kabouter Plop 54 weken
3. 'Somebody That I Used To Know' - Gotye & Kimbra 52 weken
4. 'Lean On' - Major Lazer & DJ Snake & MØ 46 weken
5. 'Rolling In The Deep' - Adele 45 weken
'Ik Neem Je Mee' - Gers Pardoel 45 weken
'Waves' - Mr. Probz 45 weken

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie