Coldplay is hoogste nieuwe binnenkomer op #19

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay is hoogste nieuwe binnenkomer op #19

Coldplay heeft een nieuwe single en dat is de derde single van het album Mylo Xyloto. De track is vernoemd naar het kneuzige stripfiguur uit de strip Peanuts van Charles M. Schulz. Coldplay is met “Charlie Brown” de hoogste nieuwe binnenkomer en staat op nummer 19.

Oorspronkelijk was Coldplay van plan om twee albums tegelijk te maken. Het ene album zou rustige akoestische nummers brengen en de ander zou een meer upbeat, dance album worden.
“Charlie Brown” was aangewezen als de thematrack voor een van de albums, maar tijdens het werken aan beide albums ontdekten de bandleden dat hun plannetje niet ging werken omdat de albums elkaar gingen beïnvloeden. Uiteindelijk besloten ze één album te maken en zo belandde Charlie Brown dus uiteindelijk op Mylo Xyloto.

Chris Martin bracht afgelopen week nog een bezoekje aan ons koude kikkerlandje. Niet geheel zonder reden, hij bracht een eerbetoon aan goede vriend, fotograaf/regisseur Anton Corbijn die uit handen van prinses Máxima de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 kreeg.
Chris kroop achter zijn piano en zong Viva La Vida. Hij was niet alleen, ook Bono was van de partij en bracht een prachtige versie van “One” ten gehore.

Ster advertentie
Ster advertentie