Grote stijging The Common Linnets in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Grote stijging The Common Linnets in Mega Top 50

The Common Linnets maakten dinsdag veel indruk tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Daardoor stijgen ze met 'Calm After The Storm' van 48 naar 7 in de Mega Top 50!

Vorige week waren ze bijna al bij de uitgang aanbeland, maar een indrukwekkend optreden tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival brengt The Common Linnets ineens weer helemaal terug in de belangstelling. Ilse en Waylon gelden ineens als één van de favorieten voor de eindoverwinning en ‘Calm After The Storm’ krijgt een enorme herwaardering. En dat uit zich ook in de Mega Top 50 notering.

Ex-nummer 1

Twee maanden geleden, vlak na de bekendmaking van hun Eurovisie-inzending, stonden The Common Linnets al een weekje op nummer 1 genoteerd, maar die hoge notering verdween in de weken daarna weer als sneeuw voor de zon. Deze week worden er echter maar liefst 41 plaatsen winst behaalt en er zit nog meer in het vat.
Als the Common Linnets zaterdagavond echt mee kunnen doen voor de winst, dan zien we ‘Calm After The Storm’ nog wel terugstijgen naar 1 in de Mega Top 50. Kijk maar eens naar ‘Birds’ van Anouk vorig jaar: ook zij stond vlak na de bekendmaking van haar deelname op 1 in de lijst, ook zij zakte weer snel uit de top weg en ook zij steeg hard terug toen ze eerst een succesvolle halve finale afrondde en vervolgens negende werd in de finale.

Bookmakers

En die negende plaats van vorig jaar, daar lachen The Common Linnets natuurlijk om. Bij de bookmakers is ‘Calm After The Storm’ inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats. Zweden lijkt de winnaar te worden van het Eurovisie Songfestival, maar Nederland en Armenië hebben dikke kans op een ereplek. Daarnaast zitten ook landen als Oekraïne, Hongarije en Groot-Brittannië nog op het vinkentouw. Helemaal onderaan in het lijstje van de wedkantoren bungelen Macedonië, Georgië en San Marino.
En mochten de bookies gelijk hebben en Nederland gaat echt meedoen om de hoofdprijs, dan kan wel eens voor het eerst deze eeuw gaan klinken: “The Netherlands twelve points, les Pays-Bas douze points”. De laatste Nederlandse Eurovisie-inzending die twaalf punten opstreek was namelijk way back in 1999 Marlayne met ‘One Good Reason’, die de volle mep toegeschoven kreeg van onze zuiderburen, België.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie