The Common Linnets blijven op 1 in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. The Common Linnets blijven op 1 in Mega Top 50

The Common Linnets pakten vorige week de nummer 1-positie in de Mega Top 50 en voorlopig staan ze die nog niet af! 'Calm After The Storm' blijft staan op de bovenste plek.

Het is inmiddels twee weken geleden dat Ilse DeLange en Waylon namens Nederland tweede werden op het Eurovisie Songfestival. Het was de beste prestatie van ons land sinds de winst van Teach-In in 1975. Het gevolg was een grote hype in Nederland rondom het Songfestival én The Common Linnets. Door alle aandacht steeg 'Calm After The Storm' vorige week naar de nummer 1-positie in de Mega Top 50, een plek waar The Common Linnets ook ten tijdje van de release van het liedje al een week stonden.

Drie weken op #1

Waar destijds 'Rather Be' van Clean Bandit & Jess Glynne na één week de koppositie overnam van 'Calm After The Storm', blijft het liedje van The Common Linnets deze week wel op de bovenste positie staan. Het is trouwens niet de enige notering voor Ilse DeLange en Waylon in de Mega Top 50, want ook de albumtrack 'Love Goes On' staat nog in de lijst. In de tweede week wordt er twee plekken winst geboekt; van 47 naar 45. Niet spectaculair maar voor een liedje dat helemaal niet op single uit is, is het een knappe prestatie.

Alles bij elkaar opgeteld staat 'Calm After The Storm' nu drie weken op nummer 1 in de Mega Top 50. Daardoor zou het binnenkort zomaar de grootste hit van het Eurovisie Songfestival ooit kunnen worden. Tot nu toe staat dat record nog altijd op naam van Nicole, de Duitse zangeres die in 1982 won met 'Ein Bißen Frieden'. Dat liedje hield het vier weken vol aan kop van de lijst.

Top 4 blijft staan

Houdt 'Calm After The Storm' het nog een vierde week vol? Het kan want de complete top 4 van de Mega Top 50 staat op dezelfde plek als een week geleden; Clean Bandit & Jess Glynne met 'Rather Be' op 2, Calvin Harris met 'Summer' op 3 en Nico & Vinz met 'Am I Wrong' op 4. Daaronder is er wel beweging. Michael Jackson & Justin Timberlake stijgen met 'Love Never Felt So Good' van 7 naar 5 en Kiesza is nieuw in de top 10. De Canadese stijgt met haar 'Hideaway' van 13 naar 8.

Ster advertentie
Ster advertentie