Miley Cyrus naakt op sloopkogel in videoclip

  1. Nieuwschevron right
  2. Miley Cyrus naakt op sloopkogel in videoclip

Miley Cyrus heeft de videoclip voor haar single 'Wrecking Ball' uitgebracht en die deed meteen veel stof opwaaien. De zangeres zit namelijk naakt op een sloopkogel.

Een paar jaar geleden was Miley Cyrus nog een keurig Disney-sterretje dat bekend werd door de serie Hannah Montana, maar van dat zoete imago is inmiddels weinig meer over. De 20-jarige zangeres zorgde twee weken geleden voor ophef door tijdens de MTV Video Music Awards suggestief te twerken terwijl ze een vleeskleurig pakje aan had. Ouderorganisaties waren boos en artiesten als Kelly Clarkson vonden het optreden van Cyrus smakeloos.

'Wrecking Ball'

Inmiddels heeft de zangeres wederom voor opschudding gezorgd en wel door de videoclip van haar nieuwe single 'Wrecking Ball'. Miley Cyrus is te zien terwijl ze suggestief aan een hamer likt, tussen het puin duikt en naakt op een sloopkogel zit. De video is in minder dan 24 uur tijd inmiddels al meer dan 11 miljoen bekeken, maar niet iedereen was positief over het eindresultaat. De Britse krant The Sun schreef: 'Ok Miley, we get it... You’re not Hannah Montana any more' en deed de beelden af als 'symbolische onzin'.

Regisseur van de clip is Terry Richardson, een omstreden modefotograaf. Hij werd de laatste jaren regelmatig beschuldigd van het te seksueel fotograferen van kinderen en het betasten van modellen. Richardson, die ook veel met Lady Gaga samenwerkt, is nooit officieel veroordeeld. Een bron vertelde aan Hollywood Life dat Cyrus een paar maanden geleden een fotoshoot heeft gedaan met Richardson, iets dat haar goed is bevallen. Voor de video wilde ze graag naakt omdat dat zou passen bij het liedje.

Liam Hemsworth

'Wrecking Ball' gaat over een moeizame relatie waar Miley Cyrus veel tijd in stopt. Het liedje lijkt daardoor te gaan over Liam Hemsworth, de Australische acteur waar de zangeres mee verloofd is. Al maandenlang gaan er geruchten dat hun verhouding op knappen staat. Die verhalen zijn alleen maar erger geworden sinds de MTV Video Music Awards, want Hemsworth zou erg boos zijn op zijn vriendin vanwege haar optreden. Zelf had Cyrus aangegeven 'behoorlijk in de war' te zijn.

Mega Top 50

Alle ophef leverde Miley Cyrus ook wat op, want twee weken geleden was ze met 'We Can't Stop' de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50. Dat kwam mede door de aandacht die ze kreeg na de MTV Video Music Awards. Afgelopen zaterdag zakte de single van nummer 36 naar nummer 47.

Ster advertentie
Ster advertentie