Maaike en Michael uit DBSSW maken veel indruk

  1. Nieuwschevron right
  2. Maaike en Michael uit DBSSW maken veel indruk

Het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland leverde ons vorig jaar al Nielson en Douwe Bob op, en ook in het tweede seizoen zitten een paar grote talenten. Gisteravond maakten Maaike Ouboter en Michael Prins veel indruk, iets dat meteen terug was te zien in het aantal downloads.

Maaike Ouboter had een paar jaar geleden nooit gedacht dat ze serieus de muziek in zou gaan. Ze studeerde eerst in het Australische Sydney en doet nu Media & Communicatie in Amsterdam. Ze werd opgegeven voor De beste singer-songwriter van Nederland en ineens stond ze in de Wisseloord Studio's met haar gitaar. Ze zong daar 'Dat ik je mis', een ingetogen liedje dat geïnspireerd was door haar overleden moeder. Ze wist juryleden Eric Corton en Miss Montreal en presentator Giel Beelen tot tranen te beroeren. Ook op sociale media werd veel gereageerd op Maaike. 'Dat ik je mis' werd vervolgens snel beschikbaar gemaakt als download, met als resultaat dat het nummer massaal werd gekocht. Zal het genoeg zijn voor een binnenkomst in de Mega Top 50?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijna het tegenovergestelde van Maaike is Michael Prins. Hij wist zijn hele leven al dat hij de muziek in wilde, wat niet gek is met zulke muzikale en creatieve ouders als de zijne. Op zijn vijftiende stopte hij met zijn middelbare school en vanaf dat moment probeerde hij geld te verdienen met optredens en schreef hij aan een album. Inmiddels zijn we negen jaar verder en zorgt zijn deelname aan De beste singer-songwriter van Nederland misschien wel voor de verwezenlijking van zijn grote droom: spelen op het Glastonbury Festival.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie