Wat wordt de hit van het WK Voetbal 2014?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat wordt de hit van het WK Voetbal 2014?

Op 12 juni gaat het WK Voetbal van start in Brazilië, maar wat wordt het liedje dat alle supporters meezingen? We zetten een paar potentiële WK-hits voor je op een rij.

Het WK Voetbal is nog ruim een maand weg, maar inmiddels worden de eerste uitnodigingen voor WK pools alweer verstuurd en werken artiesten aan hun WK-single, in de hoop een grote voetbalhit te scoren. Wij hebben een overzicht gemaakt van een paar kanshebbers. Omdat we ruim voor het WK zitten, zijn nog niet alle liedjes te horen. Sterker nog, van sommigen zijn de titels niet eens bekend. Daarom zullen we dit artikel de komende tijd regelmatig bijwerken.

Pitbull & Jennifer Lopez & Cláudia Leitte 'We Are One (Ole Ola)'

De Amerikaanse rapper Pitbull heeft de eer gekregen van wereldvoetbalbond FIFA om het officiële WK-anthem voor 2014 te maken. Een garantie voor succes is dat niet, want van 'Sign Of Victory' van R. Kelly hebben we tijdens het vorige WK bijzonder weinig vernomen. Om toch wat zekerder te zijn van succes, is hij wederom een samenwerking aangegaan met Jennifer Lopez. Samen kwamen in 2007 tot nummer 6 met 'On The Floor'. Voor 'We Are One (Ole Ola)' heeft hij ook de hulp van Cláudia Leitte ingeschakeld, bekend uit The Voice Brasil. Ze mag een paar Portugese zinnen eruit gooien, maar het is opvallend dat de videoclip in Miami is gemaakt.

Jan Smit & Johnny De Mol 'Nederland Wordt Kampioen'

Johnny de Mol maakte in februari zijn debuut in de Mega Top 50 aan de hand van zijn moeder Willeke Alberti en misschien dat hij een tweede notering gaat scoren samen met Jan Smit. Voor het RTL 4-programma Johnny In Oranje hebben de twee vrienden namelijk een liedje opgenomen. 'Nederland Wordt Kampioen' is enigszins geïnspireerd door hits als 'Laat De Leeuw Niet In Z'n Hempie Staan' en 'Bloed, Zweet En Tranen', maar of het liedje net zo populair gaat worden als deze voorgangers?

Aloe Blacc & David Correy 'The World Is Ours'

Coca-Cola is al jarenlang één van de hoofdsponsors van het WK en dus pakt het bedrijf flink uit met commercials rond het evenement. Vier jaar geleden koos de colagigant ervoor om 'Wavin' Flag' van K'naan de wereld over te laten gaan en dat was een groot succes, want de track kwam tot nummer 2 in de Mega Top 50. De commercial van 2014 wordt ondersteunt door 'The World Is Ours' van Aloe Blacc en David Correy. Aloe Blacc kennen we, David Correy komt oorspronkelijk uit Brazilië maar werd geadopteerd door Amerikanen. Door zijn deelname aan X-Factor USA kwam hij na 25 jaar in contact met zijn biologische Braziliaanse moeder.

Rene Froger 'Juich Voor Nederland'

Als winkel en zeker als supermarkt kun je niet achterblijven met het inhaken op het WK voetbal. Sterker nog, met een slimme actie kun je behoorlijk wat extra winst binnenslepen. Albert Heijn heeft dit jaar de hamsters, maar de grote hit is van concurrent Jumbo. De supermarktketen benaderde Roy Donders om juichpakken te maken en vroeg Rene Froger om muziek voor de bijbehorende commercial. Dat is 'Juich Voor Nederland' geworden, een liedje dat niet te missen is tijdens reclameblokken.

Stromae 'Ta Fête'

België is voor het eerst in twaalf jaar weer aanwezig op het WK en dat zullen we weten ook. Onze zuidenburen hebben namelijk officieel een liedje uitgekozen waarmee ze hun rode duivels ondersteunen. Het is geen gezellige meezinger geworden (we zijn er weer bij en dat is prihima) maar een track van het grootste Belgische exportproduct van dit moment: Stromae. Het eerste liedje van zijn succesalbum Racine Carée, 'Ta Fête' zou tijdens het WK zomaar ook buiten België een grote hit kunnen worden.

MC Guimê & Emicida 'País Do Futebol'

Het WK wordt in Brazilië gehouden, dus misschien gaat er wel een artiest uit dat land een joekel van een hit scoren rondom het toernooi. Het zou MC Guimê kunnen zijn, het pseudoniem van Guilherme Aparecido Dantas. Hij heeft het goed aangepakt want hij heeft voetballer Neymar weten te strikken voor de videoclip van zijn liedje 'País Do Futebol'. Neymar mag bij FC Barcelona nog niet de pannen van het dak spelen, in Brazilië is hij een megaster en hopen de mensen dat hij zijn land naar zesde wereldbeker kan schieten.

Wolter Kroes 'Oranje Verover'

De afkorting WK staat inmiddels niet meer alleen voor Wereld Kampioenschap, maar ook voor Wolter Kroes. De volkszanger wist in 2008 heel Nederland mee te laten zingen met 'Viva Hollandia', een track die het zelfs tot de eerste plek in de Mega Top 50 wist te schoppen. Twee jaar later probeerde hij hetzelfde kunstje opnieuw te flikken met een WK 2010-versie, maar die bleef steken op nummer 20. Voor 2012 besloot hij met iets nieuws te komen; 'Ben Jij Ook Voor Nederland' met Yes-R en Ernst Daniël Smid kwam tot nummer 4. Ook dit jaar komt Wolter Kroes met een fonkelnieuwe single.

Shakira & Carlinhos Brown 'La La La'

Iemand die tijdens het WK van 2010 ook goede zaken deed, was Shakira. Zij zong samen met de Zuid-Afrikaanse band Freshlyground 'Waka Waka', een liedje dat ook na het WK nog een grote hit was en uitgroeide tot zumba classic. Gaat de Colombiaanse haar succes evenaren met 'La La La'? Ze heeft in ieder geval iets gekopieerd van haar vorige succes, want wederom slaat ze de handen ineen met een 'lokale' artiest. Het is Carlinhos, een 51-jarige Braziliaanse muzikant. Ook hij is trouwens, net als Cláudia Leitte, coach in The Voice Brasil.

Braziliaanse WK-hits

De meest recente Mega Top 50-successen uit Brazilië staan op naam van Michel Teló en Gusttavo Lima, die beiden tot de stroming sertaneja behoren, een soort Braziliaanse country. Uit datzelfde hoekje komt 'Imagina Na Copa' van Fernando & Sorocaba, een titel die stel je eens voor tijdens het WK betekent. Een andere Braziliaanse kanshebber is 'Lepo Lepo' van Psirico. Dit liedje deed het al goed tijdens de carnaval, dus waarom ook niet in de rest van de wereld tijdens het WK?

Nederlandstalige WK-hits

Als er een groot evenement is dan zijn volkszangers er maar al te snel bij om een liedje in het thema op te nemen. Je kunt ook dit WK dus weer een hele stoet aan Nederlandstalige kneiters verwachten. Gordon en Gerard Joling brengen elk een WK-single uit en daarnaast zijn de Gebroeders Ko traditioneel van de partij, werkt Alex samen met Kleintje Pils, Danny de Munk doet het met Tony Star, Tijl Beckand met Jamai en Ruben van der Meer, en Dries Roelvink heeft 'Copacabana' van Barry Manilow al dan niet geslaagd onder handen genomen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan want de lijst lijkt eindeloos.

Beluister de kanshebbers op Spotify

Alle releases op een rij

- 2 Unlimited 'No Limit (Brasilian Remix)'
- Adelén 'Olé (Stadium Anthem Mix)'
- Alex & Kleintje Pils 'Als We Gaan'
- Aloe Blacc & David Correy 'The World Is Ours'
- André Hazes Jr. 'Balada Holandesa'
- Andy van der Meijde, John & Friends 'Wij Zijn De Kampioenen'
- Arlindo Cruz 'Tatu Bom De Bola'
- Bebel Gilberto And Lang Lang 'Tico Tico'
- Bender 'Wonder'
- Danny de Munk & Tony Star 'De Beuk Erin Oranje'
- Dries Roelvink 'Juichen!'
- Fernando & Sorocaba 'Imagine Na Copa'
- Gebroeders Ko 'Voor Oranje'
- Gerard Joling 'Rio'
- Gordon 'Sambabal'
- Henk de Haan 'Pom Pom Brasil'
- Jamai, Tijl & Ruben 'Dit Keer'
- Jan Smit & Johnny de Mol 'Nederland Wordt Kampioen'
- Kraak & Smaak 'Le Leo'
- M&J 'Summerdreams Of Brasilia'
- Magic! 'This Is Our Time (Agora E’a Nossa Horra)'
- Magic System 'Magic In The Air'
- Mattie & Wietze 'Kop Die Bal In De Goal'
- MC Guimê 'País De Futebol'
- Pitbull & Jennifer Lopez & Claudia Leitte 'We Are One'
- Psirico 'Lepo Lepo'
- Rene Froger 'Juich Voor Nederland'
- Ricky Martin 'Vida'
- Rodrigo Alexey & Preta Gil 'Go, Gol'
- Santana & Wyclef & Avicii & Alexandre Pires 'Dar Um Jeito'
- Sérgio Mendes & Carlinhos Brown 'One Nation'
- Shakira & Carlinhos Brown 'La La La'
- Snollebollekes 'Vrouwkes Voor Oranje'
- Stromae 'Ta Fête'
- Vengaboys '2 Brazil!'
- Wolter Kroes 'Oranje Verover'

WAT IS JOUW FAVORIET? LAAT HET WETEN DOOR TE REAGEREN!

Ster advertentie
Ster advertentie