Rachel Platten scoort eerste #1 in Britse hitlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Rachel Platten scoort eerste #1 in Britse hitlijst
Met ‘Fight Song’ komt Rachel Platten deze week nieuw binnen op de eerste plek in de UK. In de albumlijst is Jess Glynne succesvol.
Het was weer een close call, maar Rachel Platten is uiteindelijk de gelukkige winnares. Niet Felix Jaehn & Jasmine Thompson, maar zij is de nummer 1 in de UK Chart. Met ‘Fight Song’ komt ze binnen op de eerste plek. Vorige week stond ze al bij de beste honderd genoteerd, deze week knalt ze van 68 door naar de koppositie.
Voor de Amerikaanse zangeres is het dus een prima debuut. Over de hele wereld is ‘Fight Song’ ondertussen al een grote hit. Onder meer in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en België belandde de track al in de top 10. In het Verenigd Koninkrijk heeft Rachel Platten dus haar eerste nummer 1-hit te pakken.

‘Ain’t Nobody’ runner-up

We noemden ze eerder al; Felix Jaehn & Jasmine Thompson zijn net niet de nieuwe nummer 1 geworden. ‘Ain’t Nobody (Loves Me Better)’ komt binnen op de tweede plek. En dat is ten opzichte van Nederland en de Mega Top 50 rijkelijk laat, want daar pakte het tweetal dit weekend een record.
Single top 10
01 ( – ) ‘Fight Song’ – Rachel Platten
02 ( – ) ‘Ain’t Nobody’ – Felix Jaehn & Jasmine Thompson
03 (01) ‘Don’t Be So Hard On Yourself’ – Jess Glynne
04 (03) ‘How Deep Is Your Love’ – Calvin Harris & Disciples
05 (02) ‘Marvin Gaye’ – Charlie Puth & Meghan Trainor
06 (04) ‘Can’t Feel My Face’ – The Weeknd
07 (05) ‘Intoxicated’ – Martin Solveig & GTA
08 (07) ‘Are You With Me’ – Lost Frequencies
09 (08) ‘Shut Up + Dance’ – Walk The Moon
10 (06) ‘Black Magic’ – Little Mix

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook succes Jess Glynne in albumlijst

Na haar succesvolle reeks in de singlelijst, scoort Jess Glynne nu ook een nummer 1 in de Britse albumlijst. Vorige week kwam ‘Don’t Be So Hard On Yourself’ binnen op die eerste plek in de UK Chart. Dat is één van de tracks die op I Cry When I Laugh, het debuutalbum van Glynne, staat. Overigens staan alle vijf de nummer 1-hits van de Britse zangeres op het album, dus ook de samenwerkingen met Clean Bandit, Route 94 en Tinie Tempah.
Het album werd afgelopen week 60.000 keer verkocht in de UK. Dat maakt I Cry When I Laugh het op één na snelst verkopende debuutalbum van 2015. Alleen James Bay verkocht er meer in één week tijd: 64.000.

Bon Jovi is terug

In Nederland moest Bon Jovi het doen met een tweede plek, in de UK staan ze nog een trapje lager. Burning Bridges is nieuw op de derde positie en is het dertiende studioalbum van de band. In totaal stond Bon Jovi liefst vijftien keer bij de beste tien en zestien keer bij de beste veertig. Dat is inclusief live-albums en compilatiealbums.
Album top 10
01 ( – ) I Cry When I Laugh – Jess Glynne
02 (01) The Very Best Of – Cilla Black
03 ( – ) Burning Bridges – Bon Jovi
04 ( – ) 143 – Bars & Melody
05 (05) Compton – Dr Dre
06 (06) In The Lonely Hour – Sam Smith
07 (04) X – Ed Sheeran
08 ( – ) Immortalized – Disturbed
09 (02) Chaos And The Calm – James Bay
10 (07) Communion – Years & Years

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie