Justin Bieber vier keer in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Justin Bieber vier keer in Mega Top 50
Ja hoor, daar is ‘ie weer! Justin Bieber gaat ook dit jaar vrolijk door met hits scoren. Hij staat op dit moment vier keer in de Mega Top 50.
‘What Do You Mean?’ werd de eerste nummer 1-hit van Justin Bieber in de Mega Top 50. Opvolger ‘Sorry’ was enkele weken later de tweede charttopper van de Canadese zanger. ‘Love Yourself’ maakte eind 2015 het feestje compleet, door als derde single van Bieber’s album Purpose óók op nummer 1 te komen! Bieber schreef daarnaast muziekgeschiedenis in de Mega Top 50. Het was nog nooit voorgekomen dat een artiest met drie singles de eerste drie plekken van de Nederlandse hitlijst tegelijkertijd in bezit had. Ja, The Beatles deden het ooit, maar zij deden dat in de tijd dat albums nog meetelden bij het maken van de hitlijst.

Vier noteringen in één keer

2016 is prima begonnen voor Bieber. Met ‘Children’ had hij afgelopen week de 3FM Megahit te pakken, mede door dj’s Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering. Het drietal draaide de track veelvuldig in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request. ‘Children’ stond uiteindelijk op de tiende positie van meest aangevraagde nummers. Mede daardoor komt de Canadees op 25 binnen in de Mega Top 50. Daarmee heeft hij dus vier noteringen in één keer te pakken, want ‘What Do You Mean?’ zakt naar 9, ‘Sorry’ blijft staan op 2 en ‘Love Yourself’ plakt nog altijd vast op de bovenste positie. Blijkbaar zijn we nog altijd geen Bieber-moe!

Nog geen record

Met vier noteringen in één week heeft Bieber nog geen record te pakken. Sandra van Nieuwland blijft hem nog één hit voor. Als het aankomt op nieuwe hits dan. De finaliste van The Voice Of Holland 2012 stond met ‘More’, ‘Keep Your Head Up’, ‘Beggin’, ‘New Age’ én ‘Venus’ in dezelfde week in de Mega Top 50 genoteerd.
Bieber evenaart wel het succes van The Beatles (1964), Bruce Spingsteen (1985) en R. Kelly (1998), die allemaal tegelijkertijd met vier noteringen in de lijst stonden. Al deed R. Kelly dat wel in de Top 100. Verder waren ook de overleden artiesten succesvol met veel hits tegelijkertijd. Elvis Presley (2005) en The Rolling Stones (1990, in de Top 100) stonden met vier heruitgaves van oude hits in één week in de lijst genoteerd. Amy Winehouse (2011) en Michael Jackson (2009) stonden na aanleiding van hun dood met nog meer tracks tegelijk genoteerd: respectievelijk vijf en vijftien(!).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie