Album Stromae terug op 1 in album chart

  1. Nieuwschevron right
  2. Album Stromae terug op 1 in album chart

Franse muziek doet het bijzonder goed in de charts. Maître Gims staat al weken in de Mega Top 50 en Stromae staat zelfs met 2 tracks in die lijst. In de album chart doet Stromae het beter dan alle anderen!

#1 Stromae: Racine Carrée

Drie weken geleden steeg Racine Carrée van Stromae naar de eerste plaats. Vervolgens werd de weg naar de top door achtereenvolgens Hydra van Within Temptation als Passing Through van Chef ‘Special afgesneden. Hydra zakt deze week naar #6 en Passing Through naar #4, dus was de weg voor Stromae vrij om terug te stijgen naar de eerste plaats, want twee andere albums bleken niet sterk genoeg om hem dat te beletten.

#2 Go Back To The Zoo: Zoo

De eerste van die twee albums is Zoo van Go Back To The Zoo, dat binnenkomt op #2. Shake A Wave kwam op 14 april 2012 binnen op #4 en Benny Blisto enterde de albumlijst op 21 augustus 2010 op de derde plaats. Als ze deze lijn van hoogste noteringen doortrekken wordt hun vierde album dus hun eerste #1-notering!

Voor Zoo keken de mannen over de grens en kwamen uit bij Martin Glover, beter bekend als de Britse producer Youth. Hij heeft zijn sporen verdiend bij onder andere Killing Joke (als bassist) en U2, Cranberries en The Verve (als producer). De vorige albums van Go Back To The Zoo werden geproduceerd door JB Meijers en Dennis van Leeuwen.

#3 Alain Clark: Walk With Me

En het andere album dat Stromae achter zich heeft gelaten, is Walk With Me van Alain Clark, dat binnenkomt op #3. Zijn vorige album, Generation Love Revival (#5 in 2012), was een gevoelsalbum, maar commercieel gezien geen groot succes, want hits ontbraken. Voor Walk With Me schreef Alain zo’n 40 nummers, waar er 10 van overbleven. Dat zijn de liedjes waar hij het beste gevoel bij had en daar zitten een aantal potentiële hits tussen.

onzeker

Ondanks dat Walk With Me zeer goed is ontvangen, blijft hij onzeker. Alain: “Over tien jaar kan ik veel beter zijn dan nu, dat wéét ik. Toch voelt dat niet altijd zo. Dan zit er een stemmetje in m’n hoofd dat zegt: ben je wel groot genoeg? Maar ik voel dat ik als songwriter een diepe plek heb gevonden. Ik hoef ’m niet altijd aan te raken, als ik maar weet dat ik erbij kan. Daardoor kan ik mooiere en betere liedjes maken.”

#41 Milos Karadaglic: Aranjuez

Dat maken we niet elke week mee, een klassieke gitarist die een notering krijg in de Album Top 100. Verantwoordelijk daarvoor is de uit Montenegro afkomstige Miloš Karadagli?. Miloš begon op zijn achtste met gitaarspelen. Op zijn zeventiende kreeg hij een beurs om te studeren aan The Royal Academy of Music in Londen. Op zijn derde album Aranjuez speelt hij nummers uit het concert ‘Concierto de Aranjuez’ van de Spaanse componist Joaquin Rodrigo.

#55 A Great Big World: Is There Anybody Out There?

Met ‘Say Something’ scoort A Great Big World samen met Christina Aguilera een lekkere hit in ons land. Nu is het tijd voor een heel album, Is There Anybody Out There?, dat binnenkomt op #55. Christina Aguilera kennen we al een tijdje, maar hoe komt zij bij A Great Big World?

A Great Big World bestaat sinds 2012 en wordt gevormd door het Amerikaanse duo Ian Axel en Chad Vaccarino. Ze kennen elkaar van de universiteit van New York, waar beide muziek studeerden. Ian zag wel potentieel in Chad, waarop ze samen nummers gingen schrijven. In 2010 bracht Ian Axel het soloalbum This Is The New Year in eigen beheer uit, met nummers door beide geschreven. Het jaar daarop kreeg hij een platencontract en werd het album officieel uitgebracht.

dansprogramma

Het nummer ‘Say something’ komt van dat album, maar dreigde in de vergetelheid te raken, totdat het in september 2013 gebruikt in ‘So You Think You Can Dance’ en opnieuw werd uitgebracht, maar nu als A Great big World. Christina Aguilera zag die uitzending en nam contact met de jongens op, want ze wilde het nummer met hen opnemen. Na een optreden in The Voice Of America en tijdens de American Music Awards, drie weken later, werd het nummer alsnog een hit.

#89 Mark Lotterman: Year Without Summer

De laatste van slechts vijf nieuwe noteringen deze week, is Year Without Summer van Mark Lotterman op #89. Lotterman, geboren in Mijnsheerenland in Zuid-Holland, is al sinds 2001 actief in de muziek. Dat begon met optredens met de schrijver/dichter Simon Vinkenoog. Op de 75e verjaardag van Vinkenoog namen ze een cd op met bijdragen van andere schrijvers en acteurs. Year Without Summer is na Pain & Entertainment (2007), Better Things To Do (2009) en Funny (2013), zijn vierde album. Op Year Without Summer speelt Mark Lotterman in zijn eentje, daarbij zichzelf begeleidend met slechts een akoestische gitaar.

De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist
Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op http://de-megaman.blogspot.nl
Ster advertentie
Ster advertentie