Typhoon maakt debuut in Mega Top 50 met anthem

  1. Nieuwschevron right
  2. Typhoon maakt debuut in Mega Top 50 met anthem

Het was dé plaat van 3FM Serious Request 2015: 'Niet Weglopen' van Typhoon. Deze week is het anthem de hoogste nieuwkomer in de Mega Top 50.

Justin Bieber luidt 2015 uit als lijstaanvoerder. En terecht, want als iemand in de laatste paar maanden de Mega Top 50 heeft bepaald dan is hij het wel. In oktober stond Bieber op 1 met 'What Do You Mean?' en in december met 'Sorry' en 'Love Yourself'. Vorige week stonden alle drie de singles nog in de top 3, maar deze week heeft Adele weer een plekje heroverd.

Typhoon: 'Niet Weglopen' (34)

3FM Serious Request in Heerlen is net achter de rug en de jocks in het Glazen Huis hebben dit jaar maar liefst 7,5 miljoen euro opgehaald voor het Rode Kruis! Zoals altijd had Serious Request een themalied en dit jaar was dat 'Niet Weglopen' van Typhoon. De 3FM-dj’s zetten zich dit jaar in voor kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Met 'Niet Weglopen' wil Typhoon hen een hart onder de riem steken.
'Niet Weglopen' betekent eindelijk dan ook de doorbraak voor Typhoon in de Mega Top 50! Typhoon, ofwel Glenn de Randamie, gold al in 2004 als hét grote hiphoptalent, toen hij dat jaar de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop won. In 2007 volgde zijn debuutalbum Tussen Licht En Lucht en werd hij alom bejubeld. Pas in 2014 keerde Typhoon terug aan het front, met het album Lobi Di Basi, waarmee hij zelfs breed doorbrak. En nu is er dan eindelijk zijn debuuthit in de Mega Top 50: 'Niet Weglopen'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SFB & Broederliefde & Ronnie Flex: 'Nu Sta Je Hier' (46)

Met 'Investeren In de Liefde' scoorden de heren van Strictly Family Business, ofwel SFB, in oktober hun debuuthit. En dat smaakte naar meer, want amper twee maanden later hebben ze met 'Nu Sta Je Hier' al hun opvolg-hit te pakken. Opnieuw werken ze daarbij samen met wie anders dan Ronnie Flex. En deze keer zijn ook de mannen van Broederliefde van de partij. En die scoren daarmee hun debuuthit in de Mega Top 50. Broederliefde zijn Emms, Jerr, Mella en Sjaf. De heren komen uit de Rotterdamse wijk Spangen.
Uit Den Haag komt dat andere kwartet, SFB. Hun namen zijn net zo raadselachtig: Frenna, Jandro, KM en Priceless. SFB bracht eerder deze maand de EP Boulevard uit, met daarop tien tracks. 'Nu Sta Je Hier' is daarvan de trekker geworden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie