Is Gabriel Valim de nieuwe Michel Teló?

  1. Nieuwschevron right
  2. Is Gabriel Valim de nieuwe Michel Teló?

In het overzicht van de internationale charts deze week aandacht voor de strijd tussen Katy Perry en Lady Gaga, en een blik op Brazilië. Wat is de opvolger van Michel Teló en Gusttavo Lima?

Nieuwe muziek: Gabriel Valim ‘Piradinha’

Deze week stijgt Gusttavo Lima naar 1 in Brazilie met zijn laatste hit ‘Diz Pra Min’. Dit nummer is een cover van Pink’s ‘Just Give Me A Reason’, en natuurlijk is dit leuk voor de lokale markt maar internationaal gaat dit nummer dus helemaal niets doen. En daarmee lijkt Gusttavo Lima, net als eerder Michel Télo eerder al het internationale succes niet te kunnen vasthouden. Is dat dan het einde van de Braziliaanse hit in Nederland voor de komende jaren? Dat lijkt toch onwaarschijnlijk met alle (sport) aandacht op dit land volgend jaar. Wie wordt dan de opvolger van deze twee giganten die vorig jaar lange tijd de Mega Top 50 aanvoerden? Deze opvolger zou zo maar eens Gabriel Valim kunnen worden.
Deze 31-jarige singer-songwriter uit het plaatsje Torres in Brazilie, scoort met ‘Piradinha’ zijn eerste solohit. Over Gabriel is nog maar weinig te vinden op het internet, maar kan dat snel veranderen de komende tijd. Het schijnt dat hij al vroeg geïnteresseerd was in muziek, maar ook verloor hij op jonge leeftijd zijn vader als gevolg van een gewelddadige roofoveral op de weg. Gabriel Valim werd de laatste jaren in eigen land vooral bekend als schrijver van liedjes voor talloze Braziliaanse artiesten zoals Leonardo, Guilherme & Santiago, Gian & Giovani, Hugo & Tiago, en de eerder genoemde Gusttavo Lima. Voor Gusttavo schreef hij meerdere liedjes. Één van die nummers, ‘Gatinha Assanhada’, was begin dit jaar een top 10 hit in Brazilië. Met ‘Pirandinha’ stijgt Gabriel deze week niet alleen zelf naar 10 in Brazilië, maar bereikt hij ook de top 10 van Portugal, en uitgerekend via dat land begon twee jaar terug ook de zegetocht van Michel Télo. Gabriel zou met het aanstekelijke ‘Pirandinha’ zomaar in dezelfde voetsporen kunnen treden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blik op de international charts

Deze week is de race tussen Katy Perry en Lady Gaga in volle gang en voorlopig lijkt Katy Perry aan de winnende hand. Als we kijken naar de 10 belangrijkste Europese landen, de Europese Top 50 en de Verenigde Staten dan scoort Katy’s ‘Roar’ tot nu toe het beste in diezelfde Verenigde Staten, Europa, Duitsland, Nederland, Polen, Zweden en Turkije, terwijl Lady Gaga’s ‘Applause’ het beter doet in Groot Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje. De tussenstand is dus 7-4 in het voordeel van Katy Perry. Martin Garrix blijft ondertussen onverminderd op 1 staan in Vlaanderen, terwijl hij de Top 10 van Frankrijk bereikt.

Australië

België

Brazilië

Duitsland

Frankrijk

Italië

Portugal

Spanje

Europese Top 50

Arthur Dewaal
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie