Deze zomer 50 jaar 3FM Bonusshows

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze zomer 50 jaar 3FM Bonusshows

'50 jaar 3FM' heeft deze zomervakantie speciale bonusshows voor je.

Integrale uren uit de geschiedenis van Hilversum 3, Radio 3 of 3FM worden onverkort gedraaid. Een traktatie voor de radioliefhebber!

Het land in

Lang niet alle programma’s in 50 jaar 3FM kwamen uit de studio’s in Hilversum. NCRV’s Los Vast, Leidsekade Live van de KRO en That’s Live bij BNN werden elke week voor een live-publiek gemaakt, maar in de zomer gingen sommige omroepen een paar weken ‘het land in’. Zo stapten de dj’s van de VARA, jaren voor ‘Veronica Komt Naar Je Toe Deze Zomer een gevleugelde kreet werd, vanaf 1977 in een toerbus, en gaan op pad. Ze schrappen een paar weken de volledige programmering en laten zich verrassen door wat ze in verschillende uithoeken van het land tegenkomen. In augustus 1978 is VARA’s Lijn 3 in Den Bosch. We horen Alfred Lagarde, Willem van Beusekom en Felix Meurders.

Frits Spits en Robert ten Brink

In het tweede uur van de ZomerReeks dit keer: De Avondspits, met Sinterklaas. Frits Spits luistert rond 1980 graag naar de Noen Show bij de KRO. In dit spelprogramma met een alternatief randje valt vooral het feuilleton De Bazuin op. Robert ten Brink is dan nog niet de ideale All You Need Is Love-schoonzoon, maar speelt de brullende en proestende ritselaar Jacques J. Wenkenbach. Vanaf begin jaren tachtig verschijnt Ten Brink elk jaar één keer in De Avondspits, in een rol die meer dan vaag aan Wenkenbach doet denken.


50 Jaar 3FM
Elke woensdag 19-21 uur elke week op KX Radio:
Hilversum 3 op toer - 19 - 20 uur
Sinterklaas 1987 - 20 - 21 uur

Ster advertentie
Ster advertentie