Nederlander Martin Garrix op #1 in België

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlander Martin Garrix op #1 in België

Voor de tweede keer dit jaar staat er een Nederlander op nummer 1 in België. Martin Garrix neemt met 'Animals' de koppositie over van Avicii.

17 jaar oud is Martin Garrix pas, het pseudoniem van Amsterdammer Martijn Garritsen, en nu al staat hij op het punt om heel Europa te veroveren. In de Mega Top 50 stijgt hij met 'Animals' dit weekend naar nummer 4 en ook in andere buitenlandse charts duikt de track op. Zo is het nummer inmiddels een hit in Frankrijk, Zwitserland, Denemarken, Ierland, Italië, Zweden en zelfs Mexico, terwijl ook een doorbraak in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en de Baltische staten eraan zit te komen. Maar nergens is het succes van de track zo groot als in België, want in dat land is 'Animals' van Martin Garrix de nieuwe nummer 1.

Op 20 juli 2013 kwam 'Animals' de Belgische Ultratop 50 binnen op nummer 21 en in de weken erna kroop de song steeds verder omhoog. Vorige week stond 'Animals' op nummer 2 met alleen nog 'Wake Me Up' van Avicii voor zich. De Zweedse DJ stond vijf weken op nummer 1 maar wordt nu dus verslagen door een Nederlander. Het is voor de tweede keer dit jaar dat er een Nederlander aan kop gaat in de Ultratop 50, na Maaike Ouboter met 'Dat Ik Je Mis'. Zij kwam op de hoogste positie binnen en hield het één week vol.

Internationale hit

Arthur Dewaal, specialist internationale charts bij de Mega Top 50, verwacht dat 'Animals' van Martin Garrix ook in andere landen hoog gaat scoren. "Ik voorspel dat Marrix Garrix de eerste Nederlandse act in jaren zal zijn die de top 10 van Europa zal gaan halen, en mogelijks serieus zal zijn gaan meedoen om de eerste plaats. Op dit moment stijgt hij in de Europese Top 50 naar 20, bereikt hij de top 15 van Frankrijk en de top 40 van Zweden. In Engeland kwam hij vorige week binnen in de Indie Singles Chart en ook in andere landen duikt hij inmiddels op in de dagrapporten. Kortom de internationaal doorbraak is daar, en er komen nog veel meer landen bij binnenkort."

Christina Aguilera

Martin Garrix vergaarde vorig jaar bekendheid doordat hij de track 'Your Body' van Christina Aguilera mocht remixen. Zijn remix kwam uiteindelijk terecht op de luxe-editie van haar album Lotus. Martin Garrix staat onder contract bij platenlabel Spinnen Records.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie