Nieuwe programmering KX Radio

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe programmering KX Radio

Vanaf aanstaande vrijdag is de programmering van KX Radio aangepast. Check in ons uitgebreide spoorboekje op de site of je favoriete programma’s nog steeds op de zelfde plaats zitten.

Een snelle scrol leert in elk geval dat de hele ochtendploeg vers is.
Dat heeft overigens niks te maken met de belabberde kwaliteit van de jocks die er zaten, maar 07-09 is onze ‘jeugdopleiding’ geworden. Als alles goed gaat krijg je daar een sneakpreview van de toekomst van de Nederlandse radio. Niet tegen ze zeggen overigens, want daar worden ze arrogant of onzeker van. Al gelang de aanleg in karakter.
Al onze voormalige ‘lucifer onder de oogleden’ presentatoren mogen langer uitslapen maar komen allen terug in de programmering.

Verder gaat de Verleidelijke 14 op vrijdagmiddag tussen 4 en 5 weer een heerlijk arbitrair smaak kompas worden van de beste tracks van nu.
Jasper Leijdens is de presentator, en jij krijgt net als onze dj’s weer een forse inbreng bij de samenstelling van de lijst.
De nummer 1 zal de hele week te horen zijn als Freakandel speciaal op KXradio, en tevens op de flanken ondersteunt door Stenders Late Vermaak, Effe Ekdom en de Freaknacht op 3FM.

KX geeft vanaf heden weer een overzicht van de nieuwe releases en her-uitgaves in New And Improved. Zaterdagavond tussen 6 en 7 heeft Annemieke Schollaardt een uur lang de gidsfunctie. In 1 uur tijd ben je volledig op de hoogte. Dat scheelt weer hele dagen zoeken.
Het is ook een geduldig programma want het is net als al onze andere shows zeer gemakkelijk te podcasten, als je op dat moment ineens een sociaal leven lijkt te hebben. Daarnaast wordt de lijst elke week vers geüpdatet in Spotify!

Veel nieuwe talenten op de bak. Met Hans Kempen mag je elke werkdag je lunch nuttigen. Speciale aandacht ook voor Thijs Maalderink op zondagavond tussen 6 en 7. Een dj waar ik erg veel van verwacht en waar ik me echt voor uit heb moeten sloven om hem binnen te harken bij KX.
Ook de VARA biedt hem regelmatig zendtijd.

Daarnaast begroeten we met luid tromgeroffel Wijnand Speelman. Dinsdag tussen 4 en 6 begint hij aan zijn solo voorstelling op onze piraat.
Je zou hem al kunnen kennen van 3FM, maar daar moet hij zijn ego delen met een veel te knappe jongen (voor een dj).

Nog even een treurwilgje: Op vrijdagochtend zullen we voortaan Jan-Willem Roodbeen moeten missen. Ik citeer vrijelijk uit zijn Whatsapp afscheidsreden (‘met pijn in mijn hart maar het lukt me voorlopig écht écht écht niet meer, maar ik kom terug!)’Ik zal deze app bewaren en hem met enige regelmaat mee lastig vallen.
We hebben wel toffe vervanging. Op die plek komt Jos van Heerden. Hij was al eens dj op KX en van hem had ik de sms ook bewaard.
(‘Ik kom terug Rob’), bij deze…

Dan tot slot nog even een ijdel eigenpijp plugje. Samen met Henk Peeters ga ik me naar mijn leeftijd proberen te gedragen in het Parallel Muziek Universum op zondagmiddag tussen 1 en 5.
We herschrijven de muziekHITstorie.
Henk en ik zetten jaren na dato de liedjes van toen, met de oren van nu, eindelijk in de juiste volgorde.
Alle oerlelijke trash wordt zonder mededogen aan de kant gezet en zo’n hitparade ziet er dan ineens een heel stuk leuker uit.
Deze geschiedvervalsing gaat schuil onder de belachelijke naam Parallelle Universum Parade (Je mag ook de PUP zeggen)

Ik hoop dat je veel plezier gaat beleven met deze New and Improved KXradio.

Gr
Rob Stenders

Ster advertentie
Ster advertentie