00s Album Special: The Resistance - Muse

  1. Nieuwschevron right
  2. 00s Album Special: The Resistance - Muse

Check de Special over The Resistance, het ambitieuze vijfde album van Muse.

Van jong bandje met al duidelijk veel potentie naar mega stadion act. Het is de droom van veel bands, en Muse gebeurt het in de zeroes. Na de release van het tweede album Origin Of Symmetry uit het begin van de zeroes, krijgt frontman Matt Bellamy vaker te horen; 'Goh, is het niet een idee om in de toekomst met een symfonie orkest te werken ?' Pas aan het eind van de zeroes, en twee albums later, durft Matt de uitdaging aan. Het album The Resistance sluit af met drie indrukwekkende symfonieën.

'United States Of Eurasia'

Volgens Matt komt de kritiek op de gelijkenis met Queen omdat mensen niet altijd hun humor snappen. Het is nooit een geheim geweest dat Queen een groot voorbeeld voor de mannen van Muse is. Op het album Black Holes en Revelation is dat ook al te horen. De track 'United States Of Eurasia' is simpelweg gemaakt met een dikke vette knipoog naar hun helden. Want he, zelfs de meest serieuze mensen, en dat zijn ze zeggen ze van zichzelf, kunnen niet alleen maar serieus zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Uprising'

The Resistance opent met Uprising. Het is het eerste wat ze opnemen en is net als United States Of Eurasia een van de lichtere nummers, muzikaal gezien. De inspiratie voor het album haalt Matt namelijk uit het boek 1984, van George Orwell. Orwell schreef het al in 1948, en hij beschrijft daarin zijn visie op de toekomst en daar is het geen pretje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie