Taylor Swift in vier dagen naar #1 in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift in vier dagen naar #1 in Album Top 100

Taylor Swift heeft haar eerste nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100 te pakken. Opmerkelijk, omdat haar album afgelopen maandag pas uit kwam.

#1 Taylor Swift: 1989

Adele nam twee albums op die ze als titel haar leeftijd van dat moment meegaf, 19 respectievelijk 21. Of ze die lijn blijft voortzetten, weten we in 2015 als ze haar nieuwe album uitbrengt. De Amerikaanse zangeres Taylor Swift, geboren op 13 december 1989, koos als titel voor haar vijfde studioalbum 1989, haar geboortejaar en scoort er haar eerste #1-album mee.
Het album verscheen afgelopen maandag en verkoopt in vier dagen voldoende om op #1 te komen in de Album Top 100. Tot nu toe kwam ze niet hoger dan de zevende plaats, voor Red in 2012. Met haar eerste top 10-single, ‘Shake It Off’, en een #1-album kan 2014 niet meer stuk voor de bijna 25-jarige Taylor Swift.
Swift is ook in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten op weg naar de nummer 1-positie. In Amerika is de zangeres zelfs hard op weg om in de eerste week van de release meer dan een miljoen albums te verkopen. Mocht dat lukken, dan is 1989 het eerste in 2014 uitgebrachte album dat die grens bereikt in de VS.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#16 Led Zeppelin: IV - Remastered

#25 Led Zeppelin: Houses Of The Holy - Remastered

Op 7 juni kwamen vier albums van Led Zeppelin binnen, geremasterde versies van albums uit de jaren ’60 en ’70. Het idee voor deze albums is afkomstig van gitarist Jimmy Page, die oude opnames beluisterd had en vond dat deze opnames het verdienden om door mensen gehoord te worden. Deze week zijn IV - Remastered (#7 in 1971) en Houses Of The Holy - Remastered (#3 in 1973) aan de beurt. In totaal heeft Led Zeppelin dit jaar dus al zes noteringen behaald.

#19 Friends Of The Family: Friends Of The Family

Het komt niet vaak voor dat een album in één dagdeel wordt opgenomen. Vaak duurt het opnameproces van een album weken zo niet maanden. Friends of the Family, een folkgroep van zeven muzikanten uit den Haag en Rotterdam, vond één avond genoeg om het gelijknamige album live op te nemen met producer Bas van Wageningen in de Haagse Splendid Music Studio.

#23 Tony van Boxtel: Droom Je Dromen

Toen hij als 16-jarige begon met zijn zangcarrière werd hij de ‘Brabantse belofte’ genoemd. Inmiddels heeft Tony van Boxtel, geboren in Breda in 1980, die belofte voor een groot deel ingelost. Vier jaar geleden bereikte zijn album De Smaak Van De Liefde de 25e plaats. Met Droom Je Dromen, waarvoor Tony de meeste teksten zelf schreef, scoort hij twee plaatsen hoger. Het album is opgenomen in Studio 69 in Zegge met producer Laurens van Wessel, die veel samenwerkt met Frans Bauer.

#27 Alderliefste: Trois

Met titels als Je Maintiendrai (#45 in 2004) en De Franse Slag (#20 in 2008) weet je direct dat de uitvoerende een voorliefde heeft voor het Franse lied en/of Frankrijk. Dat gaat volledig op voor Gerard-Jan Alderliefste (gitaar, piano, zang), Luc de Bruin (drums, zang) en Robert Kramers ( bas, toetsen, zang) van de formatie Alderliefste. Dit jaar viert het trio het 20-jarig bestaan en dat doen zij met een tour langs de theaters en het derde album Trois, waarop ze zelfgeschreven Nederlandse en Franstalige nummers brengen.

#29 Kingfisher Sky: Arms Of Morpheus

Morpheus is één van de Griekse goden van de dromen. Hij verscheen in mensengedaante bij de mensen in hun dromen. Als je in een diepe slaap bent verzonken, heet het dat je in de armen van Morpheus ligt.
De nummers op Arms Of Morpheus, het derde album van de Haagse formatie Kingfisher Sky, gaan dan ook vooral over slaap, coma, slapeloosheid, maar ook over liefde, zielenpijn en de dood. Kingfisher Sky is de groep rond Ivar de Graaf, de voormalige drummer van Within Temptation en zijn vriendin Judith Rijnveld. Arms Of Morpheus is gefinancierd met behulp van crowdfunding.

#34 Annie Lennox: Nostalgia

Verwacht op Nostalgia geen nieuwe nummers van de Schotse zangeres Annie Lennox, die we vooral kennen als voormalig zangeres van The Eurythmics. Op Nostalgia, haar zesde soloalbum, zingt Annie nummers uit het Amerikaanse songbook, dus uit de jaren ’40 en ’50 . Daaronder klassiekers als ‘Strange Fruit’ (Billie Holiday), ‘Summertime’ (uit Porgy and Bess) en ‘I Put A Spell On You’ (Screaming Jay Hawkins). Nostalgia is al haar derde coveralbum, dus het wordt tijd dat Annie met nieuw werk komt. Songs Of Mass Destruction (#26 in 2007), was haar voorlaatste gewone album.

#64 Devin Townsend Project:

Al in 2009 kondigde Devin Townsend het project aan. Vijf jaar later is het af en omvat het twee albums: Sky Blue en Dark Matters. Devin schreef meer dan zeventig nummers, waarvan er 23 op de albums kwamen. Devin Garret Townsend, Canadees (British Columbia), 42, was van 2004 tot 2007 leider en zanger van de metal band Strapping Young Lad. Na een solocarrière werkte hij onder anders samen met gitarist Steve Vai.

#81 Obituary: Inked In Blood

Een Obituary (letterlijk: overlijdensbericht) is een artikel waarin de levensloop van een (beroemd) persoon wordt beschreven, die net is overleden. Obituary is echter ook de naam van een Amerikaanse death metal band uit Tampa, Florida, actief tussen 1984 en 1997 en sinds 2003. Inked In Blood is hun negende studioalbum, de eerste sinds Darkest Day uit 2009. Leadgitarist Kenny Andrews (sinds 2012 bij de band) en bassist Terry Butler (sinds 2010), maken hun debuut op Inked In Blood.

#82 Black Veil Brides: Black Veil Brides

Uit Cincinnati, Ohio, komt de rockband Black Veil brides, dat net als hun voorbeelden Slipknot en Kiss hun gezichten beschilderen en/of maskers dragen. De band bestaat sinds 2006 en kreeg vorig jaar voor het eerst een notering met het album Wretched And Divine - The Story Of The Wild Ones (#83). Black Veil Brides is pas hun vierde studioalbum.

#99 Rick de Leeuw: De Parels Én De Zwijnen

Al drie jaar presenteert de Nederlandse rockzanger Rick de Leeuw voor de Vlaamse zender Radio 1 zijn programma Het Hol Van De Leeuw. Daarin covert hij Nederlandse en Vlaamse klassiekers. De mooiste verzamelde hij op het album De Parels Én De Zwijnen, met onder meer ‘Terug Naar De Kust’ (Maggie MacNeal), ‘Liefde In Mineur’ (Wil Tura) en ‘Er Staat Een Paard In De Gang’ (André van Duin). De in Haarlem geboren Rick De Leeuw, voormalig zanger van Tröckener Kecks, wordt 10 november 54 jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#100 Danny Vera: The New Black And White

Wekelijks laat Danny Polfliet alias Danny Vera, in de vroege zaterdagochtend, tussen 00.00 en 01.00 uur, zijn versies horen van grote hits in Stenders Late Vermaak. Daarnaast is hij de huisband in Voetbal International en door het modeblad Esquire genomineerd voor ‘best geklede man 2014’.
The New Black And White is geen volwaardig album, maar een EP met zes nummers. De titel verwijst naar de gelijknamige band van zijn vader, van wie hij de liefde voor muziek kreeg. Op de EP speelt Danny drie oude nummers in een moderner jasje (onder andere ‘All I Wanna Do’ van Heart) en drie nieuwe nummers die wat ouderwetser klinken.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie