Nederlander Martin Garrix scoort internationaal

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlander Martin Garrix scoort internationaal

17 jaar oud is Martin Garrix pas en nu al heeft hij een internationale hit te pakken. Met zijn dancetrack 'Animals' scoort hij namelijk in meerdere buitenlandse charts.

Europa is massaal op vakantie en daarom is er op deze site de afgelopen week bijzondere aandacht geweest voor de potentiele zomerhits in de verschillende landen. Vanaf deze week wordt ook de Nederlander Martijn Garritsen vermeldt als één van de grootste kandidaten voor de Europese (na)zomerhit van het jaar. Onder zijn artiestennaam Martin Garrix is deze pas 17-jarige Amsterdammer met zijn ‘Animals’ (ondertussen al op 6 in de Mega Top 50) de afgelopen twee weken verschenen in de hitlijsten van België, Frankrijk, Zwitserland, Denemarken, Ierland, Italië, Zweden en zelfs Mexico, terwijl ook een doorbraak in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en de Baltische staten er zit aan te komen. Ook zijn er zeer vroege indicaties dat ook een doorbraak in Groot Brittannië mogelijk is. Kortom, binnenkort is Martin Garrix een net zo’n grote naam als Armin Van Buuren, Tiësto en Afrojack.
Inmiddels is ‘Animals’ ook al doorgedrongen tot de Europese Top 50. Toch is Martijn niet geheel onbekend in de hitscene, want eind vorig jaar werd hij al gevraagd om de officiële remix te maken van het nummer ‘Your Body’ van Christina Aguilera. Het nummer deed echter weinig en dus breekt hij nu op eigen kracht wel nationaal en internationaal door. Verder valt internationaal natuurlijk ook de hernieuwde belangstelling voor het nummer ‘Summertime Sadness’ van Lana Del Rey op, dit keer dankzij de remix welke werd gemaakt door de Franse DJ Cédric Grvais.

Internationale hit: Lana Del Rey ‘Summertime Sadness (Cédric Gervais Remix)’

Het is Oktober 2011 als de dan totaal onbekende Lana Del Rey met het nummer ‘Video Games’uit het niets op 3 de Mega Top 50 binnenstuift. Niets en niemand kon toen vermoeden dat het bij deze 3e plaats zou blijven als hoogste notering, en ook niet dat het de enige hit van Lana zou blijken te zijn. Toch is dat tot nu toe wel het geval. Alhoewel Lana Del Rey internationaal doorging met het scoren van hits, is zij in Nederland bijna volledig uit het zicht verdwenen. Buiten Nederland is Lana Del Rey inmiddels een gevestigde naam dankzij de hit ‘Video Games’ uiteraard, maar ook dankzij hits als ‘Born To Die’, ‘Blue Jeans’, ‘Summertime Sadness’ (het origineel), ‘National Anthem’, ‘Ride’, ‘Dark Paradise’ en ‘Young and Beatiful’, haar laatste officieel uitgebrachte nummer.
Met één of meerdere van deze nummers scoorde zij inmiddels top 20 hits in landen als Groot Brittannië, Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Rusland, Ierland, Denemarken, Griekenland, Polen, Bulgarije, Kroatië, Portugal, Servië, Finland, Oostenrijk, Zwitserland en uiteraard in de Europese Top 50. De Amerikaanse Lana Del Rey, wiens echte naam overigens Elizabeth Woolridge Grant is, is inmiddels 27 jaar oud. Zij kwam tot Lana Del Rey door haar adoratie voor de actrice Lana Turner en het Del Rey model van het automerk Ford. Door Lana met Del Rey te combineren kwam zij dus tot haar artiestennaam. Vreemd genoeg is Lana ook in eigen land nauwelijks bekend. Mogelijks dat de hulp van de Franse DJ Cédric Gervais niet alleen haar naam bij ons definitief zal gaan vestigen, maar ook dat zij nu eindelijk ook in eigen land de grote doorbraak gaat beleven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Australië

België

Duitsland

Italië

Europese Top 50

Arthur Dewaal
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie