Coldplay ziet nieuw album als ‘laatste Potter-boek’

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay ziet nieuw album als ‘laatste Potter-boek’

Coldplay’s nieuwe album gaat A Head Full Of Dreams heten. Dat vertelde Chris Martin donderdagavond op BBC Radio 1.

Coldplay-frontman Chris Martin vergeleek hun aankomende album met het laatste boek van Harry Potter. Zou dit het einde van de band kunnen betekenen? Nee, niet meteen. Volgens Martin markeert het album wel het einde van een hoofdstuk. "Het is ons zevende album en we kijken ernaar als het laatste Harry Potter-boek of zoiets. Ik zeg niet dat er nooit meer wat nieuws van ons uitkomt, maar dit is wel de voltooiing van iets.” Dat waren de woorden van Martin donderdagavond op BBC Radio 1.
Martin maakte ook al de titel van het nieuwe album bekend. De zevende cd van Coldplay krijgt de naam A Head Full Of Dreams mee.

Op tour

Martin en Coldplay willen alles uit hun nieuwe album halen, om vervolgens op tour te gaan. Dat laatste deed de band na hun in mei uitgebrachte album Ghost Stories niet. "Het was geweldig om na Ghost Stories meteen weer de studio in te duiken en nu maken we dingen die anders klinken. Ik moet eraan denken alsof dit het laatste is wat we doen anders halen we er niet alles uit. Daarna gaan we op tour."

‘Hottest record’

Afgelopen mei kwam hun album Ghost Stories uit. Eind november kwam er een live-versie van het zesde album van de band. Beide platen stonden genoteerd in de Nederlandse Album Top 100. Afgelopen week werd de eerste single van Ghost Stories, ‘Magic’, door BBC Radio 1 uitgeroepen tot ‘hottest record of the year’.

Albums

Ghost Stories was dus alweer het zesde studioalbum van Coldplay. De band debuteerde aan het begin van deze eeuw met Parachutes, dat als enige album niet de top 10 van de Album Top 100 bereikte.
1. Parachutes 2000 #29 74 weken in de lijst
2. A Rush Of Blood To The Head 2002 #3 102 weken
3. X&Y 2005 #1 57 weken
4. Viva La Vida Or Death And All His Friends 2008 #1 70 weken
5. Mylo Xyloto 2011 #1 27 weken
6. Ghost Stories 2014 #2 29 weken

Ghost Stories staat op dit moment nog genoteerd in de Album Top 100. Net als de live-versie van het album overigens.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie