Jacqueline Govaert in LA voor tweede album

  1. Nieuwschevron right
  2. Jacqueline Govaert in LA voor tweede album

Jacqueline Govaert is momenteel in de Amerikaanse stad Los Angeles om haar tweede album op te nemen. De vroegere zangeres van Krezip vertelde dat vanmorgen in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM.

“Ik ben hier nu al twee weken. De afgelopen twee jaar heb ik alleen maar liedjes geschreven, in totaal ongeveer twintig. Daarvan zijn er nu dertien mee naar Los Angeles”, zei Jacqueline Govaert tegenover Giel. In het begin was het helemaal niet de bedoeling om het album in die stad op te nemen. “Toen ik de liedjes af had, ben ik met verschillende producers gaan praten, bellen en mailen. Uiteindelijk was de beste klik met iemand in Los Angeles.” Die iemand is Mitchell Froom, een man die samenwerkte met onder andere Crowded House, Paul McCartney, Pearl Jam, Daniel Powter en Stevie Ann.

"Ik hoop september"

Er wordt één liedje per dag opgenomen, waardoor er nu al zes tracks af zijn. Maar voorlopig blijft Jacqueline Govaert nog wel even in Los Angeles, want de terugvlucht staat pas gepland voor 5 juli. Wat ze het meest mist zijn haar man en kinderen. “Dat is best wel heel pittig, maar gelukkig komen ze over een week.” Als ze weer teruggaat naar Nederland, moet het album zo goed als af zijn. Een releasedatum is er echter nog niet. “Dat weet ik echt niet. Die plaat moet eerst goed zijn en dan zien we verder. Maar ik hoop september.”
Jacqueline Govaert was de zangeres van Krezip, die in in 2000 doorbrak met ‘I Would Stay’ en in 2009 afscheid nam met ‘Sweet Goodbyes’. Ze ging na het stoppen van Krezip solo verder. Hieruit kwam het album Good Life voort dat in 2010 verscheen. De singles ‘Overrated’ (#12) en ‘Big World’ (#32) behaalden de Mega Top 50.
Ster advertentie
Ster advertentie