Weer re-entry Claudia de Breij in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Weer re-entry Claudia de Breij in Mega Top 50
‘Mag Ik Dan Bij Jou’ staat deze week twee keer in de Mega Top 50. De originele versie staat nu voor de derde keer in de lijst.
Ja hoor, daar is ze weer: Claudia de Breij keert terug in de Mega Top 50 met ‘Mag Ik Dan Bij Jou’. Deze keer heeft ze dat mede te danken aan Jeroen van der Boom. De zanger zong Claudia’s nummer tijdens de Toppers-concerten in de Amsterdam ArenA, kreeg daar louter goede reacties op en besloot even later om het dan ook maar uit te brengen als download en beschikaar te stellen als stream in Spotify en Deezer. Maar de ‘Jij Bent Zo’-zanger vroeg geen toestemming aan De Breij. Na wat lieve woorden op Twitter, was dat ‘conflict’ al snel vergeten.

Derde keer in de lijst

De live-versie van Van der Boom kwam vorige week binnen op 18 en zakt deze week naar 20. Eén plaatsje daar boven komt De Breij voor de derde keer binnen met hetzelfde nummer. In maart 2012 stond ze één weekje in de lijst op de 24e plek. Bijna twee jaar later, in februari van het vorig jaar, kwam ze opnieuw binnen op 22 en stond ze een week later op 21. Die re-entry had ze destijds te danken aan Ivo Niehe en zijn TROS TV Show, waar de cabaretière en zangeres te gast was.
Nu komt ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ dus weer opnieuw binnen in de Mega Top 50 en ook nog eens op de hoogste positie ooit: nummer 19. De Breij bracht haar eigen originele versie weer in de schijnwerpers via Twitter en door haar optreden bij RTL Late Night vorige week werd het nummer nog eens extra vaak gedownload.

Platina plaat

In september 2014 werd het lied van de cabaretière bekroond met een platina plaat, omdat het nummer meer dan 50.000 keer was gedownload. In december koos de Belgische omroep VRT het lied als anthem voor de jaarlijkse kerstactie Music for Life.

Dubbele re-entry

Met de tweede re-entry voor ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ is De Breij niet de eerste artiest die meer dan twee re-entry’s op zijn naam heeft staan met hetzelfde nummer. Het record staat op naam van de twee grootste Mega Top 50-kersthits. 'Last Christmas' van Wham! en 'All I Want For Christmas Is You' van Mariah Carey keerden allebei acht keer terug in de Mega Top 50. Check hieronder de tracks met twee re-entry's of meer (inclusief Mega Top 100).
Acht re-entry's:
Mariah Carey - 'All I Want For Christmas Is You'
Wham! - 'Last Christmas' (twee keer onder beste 50)
Drie re-entry's:
ABBA - 'Happy New Year'
John Lennon - 'Imagine' (twee keer onder beste 50)
The Rolling Stones - '(I Can't Get No) Satisfaction'
Twee re-entry's:
Claudia de Breij - 'Mag Ik Dan Bij Jou'
Coldplay - 'Christmas Lights'
Coldplay & Rihanna - 'Princess Of China'
Gossip - 'Heavy Cross'
Kings Of Leon - 'Sex On Fire'
Madonna - 'Holiday'
Prince - '1999' (één keer onder beste 50)
Chris Rea - 'Driving Home For Christmas'
Amy Winehouse - 'You Know I'm No Good'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie