10 Albums die 10 jaar zijn in 2015

  1. Nieuwschevron right
  2. 10 Albums die 10 jaar zijn in 2015

Is het echt al weer tien jaar geleden dat X&Y van Coldplay uitkwam? Maar dat kan toch helemaal niet?? Check de lijst met tien albums waar je in 2005 naar luisterde, maar wees gewaarschuwd: je gaat je oud voelen!

Dit zijn 10 albums die tien jaar geleden de hitlijsten bestormden.

Kaiser Chiefs - Employment

Het eerste album van Kaiser Chiefs stond meteen vol met klappers die je veel op 3FM hoorde. Op 3FM maakte je kennis met 'Everyday I Love You Less and Less', 'I Predict a Riot' en 'Oh My God'.

>> Bekijk de Special over Employment

LCD Soundsystem - LCD Soundsystem

Achter LCD Soundsystem zat James Murphy, die in het begin van de Zeroes een label had opgericht. Het debuutalbum LCD Soundsystem, waar ook de track 'Daft Punk Is Playing at My House' op stond, kwam in de winter van 2005 uit.

Coldplay - X&Y

Waarschijnlijk kun je ze allemaal meezingen, de nummers 'Fix You', 'Talk', 'Speed of Sound' en 'The Hardest Part'. Voor de Britse vrienden van Colplay was het in de zomer van 2015 alweer het derde album dat ze uitbrachten.

Hard-Fi - Stars of CCTV

Eigenlijk zouden op dit album maar zes tracks komen, maar toen het door een groter label werd uitgebracht mochten ze het bijna verdubbelen. Van de elf tracks was ‘Hard To Beat’ de bekendste hit.

Maximo Park - A Certain Trigger

Al vier jaar waren ze aan het spelen, toen in in 2005 het debuutalbum A Certain Trigger uitkwam. Meer dan een half miljoen keer is het verkocht!

Gorillaz - Demon Days

Damon Albarn van Blur had met zijn project Gorillaz al succes. Het tweede album dat werd uitgebracht heet Demon Days. Daar ken je toch zeker wel 'Feel Good Inc.', 'Dare', en 'Dirty Harry' van. Producer van dit album was Danger Mouse.

>> Check hier de Special over Demon Days

Editors - The Back Room

De Britse Indierockband Editors heeft zichzelf met een goed album op de markt gezet in 2005. 'Munich', 'Blood', 'All Sparks', allemaal wel nummers die je ook door 3FM hebt leren kennen.

Madonna - Confessions on a Dancefloor

Tante Madonna. In elk decennium maakt ze wel weer een album waar paar klappers op staan. Gelukkig ook op Confessions on a Dancefloor. Voor dit tiende studioalbum werkte ze onder meer samen met producer Stuart Price die 'Hung Up', 'Get Together', en 'Sorry' schreven.

Queens Of The Stone Age - Lullabies To Paralyze

Lullabies To Paralyze werd in het voorjaar van 2015 uitgebracht. Daarop staan vijftien dikke tracks van Josh Homme en zijn mannen.

Kanye West - Late Registration

Hiphop-baas Kanye West bracht in 2005 zijn tweede album Late Registration uit, met daarop de grootste klapper 'Gold Digger' (met Jamie Foxx). Wanne plaat!

Staat jouw favoriete album uit 2005 er niet tussen? Tip hem hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie