Eminem artiest van het jaar bij YouTube Awards

  1. Nieuwschevron right
  2. Eminem artiest van het jaar bij YouTube Awards

Eminem is uitgeroepen tot artiest van het jaar bij de YouTube Awards. De doorbraak van het jaar komt op naam van Macklemore & Ryan Lewis.

Er is een nieuw prijzencircus voor artiesten: de YouTube Awards, die gisteravond voor het eerst werden uitgereikt in Pier 36 in New York. Eminem ging er met de belangrijkste prijs vandoor, namelijk die van artiest van het jaar. De video van het jaar is afkomstig uit Zuid-Korea, maar niet zoals je misschien zou verwachten van Psy. Het is de meidengroep Girls' Generation die de award won en daarmee onder andere Justin Bieber versloeg.

Het YouTube fenomeen van het jaar is Taylor Swift met haar video 'I Knew You Were Trouble', en de doorbraak van het jaar komt op naam van Macklemore & Ryan Lewis. Andere prijzen gingen naar in Nederland minder bekende YouTube-fenomenen als DeStorm en Lindsey Stirling & Pentatonix. Uiteraard waren er tijdens de show ook optredens, van onder andere Eminem, Lady Gaga en Arcade Fire.

NOS Op 3 heeft twee weken geleden al aandacht geschonken aan de YouTube Awards. Zij meldden toen over het stemmingsproces: "De awards worden uitgedeeld op basis van kijkcijfers en hoe vaak het filmpje gedeeld is via sociale media. Je maakt nu, met je eigen account op YouTube, al deel uit van de jury." Gerard Ekdom vond het een slim initiatief. "Vroeger zag je clips alleen op MTV of TMF en nu is dat verschoven naar YouTube, Als je een clip wil zien ga je naar YouTube. Maar vooral grote artiesten, zoals bijvoorbeeld Rihanna krijgen veel likes omdat ze al veel fans hebben. Als beginnende artiest kom je daar moeilijker tussen."

Ster advertentie
Ster advertentie