#1-hit ‘Home’ levert Dotan platina plaat op

  1. Nieuwschevron right
  2. #1-hit ‘Home’ levert Dotan platina plaat op

Dotan heeft voor zijn single ‘Home’ een platina plaat in ontvangst mogen nemen. Dat meldde het voormalig 3FM Serious Talent via Twitter.

'Home’ stond in juni en juli vier weken op de eerste pek in de Mega Top 50. Op dit moment staat de track in zijn twintigste week nog steeds in de top 10 genoteerd. ‘Home’ is afkomstig van Dotan’s tweede album 7 Layers, waar eerder al de single ‘Fall’ van uitgebracht werd.

7 Layers

Vorige maand kreeg de zanger nog een gouden plaat uitgereikt door Umberto Tan in het programma RTL Late Night, omdat zijn album 20.000 keer verkocht is. 7 Layers kwam in februari van dit jaar binnen op de tweede plaats in de Album Top 100, maar zakte daarna langzaam weg. Inmiddels staat het album in zijn 32e week weer op nummer 3 in de Nederlandse albumlijst. Wellicht kan Dotan na dit nieuws toch nog even doorklimmen naar de nummer 1…

Streams

Op Twitter deelde Dotan een foto van zijn platinum plaat. ‘Home’ is nu 30.000 keer verkocht en gestreamd. Honderd streams tellen overigens mee als één download.

WK 2014

Tijdens het WK voetbal afgelopen zomer gebruikte Giel Beelen de track om terug te blikken op de wedstrijden van het Nederlands Elftal in Rio, gemixt met het radiocommentaar van Jack van Gelder en Ronald van de Geer. Dat leverde Dotan en ‘Home’ extra bekendheid op.

Succes in buitenland

Naast Nederland veroverde Dotan ook de harten van onze zuiderburen. In Vlaanderen stond ‘Home’ drie weken op de eerste plek. Maar ook in de Verenigde Staten hebben ze inmiddels kennis gemaakt met Dotan. Een maand geleden werd de zanger door het Amerikaanse Billboard getipt als nieuw talent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie