Stromae met drie singles in Franse top 5

  1. Nieuwschevron right
  2. Stromae met drie singles in Franse top 5

Stromae is in Nederland al ontzettend populair, maar in Frankrijk gaat het nog veel verder. Daar staat de Belg met maar liefst drie singles in de top 3 van de hitlijst.

In de zomer van 2013 bracht Stromae bijna tegelijkertijd twee singles uit: het vrolijk klinkende 'Papaoutai' en het wat rustigere 'Formidable'. Het zorgde ervoor dat zowel de nummer 1 als de nummer 2 in de Franse hitlijst lange tijd in handen was van Stromae. Aan het einde van het jaar kwam daar nog een single bij: 'Tous Les Mêmes'. Al deze drie liedjes staan momenteel in de top 5 in Frankrijk.

'Tous Les Mêmes' is momenteel de best scorende met een tweede plek, gevolgd door 'Formidable' op nummer 3 en 'Papaoutai' op nummer 4. In eigen land staat Stromae wat lager in de charts. In Vlaanderen staat hij op nummer 12, 14 en 19 en in Wallonië op nummer 2, 6 en 7. In Nederland is 'Tous Les Mêmes' officieel nog niet uit, waardoor deze nog niet in de Mega Top 50 staat. 'Formidable' (nummer 4) en 'Papaoutai' (nummer 41) hebben wel een notering in de lijst.

Franse top 10

1 1 Pharrell Williams ‘Happy’
2 2 Stromae ‘Tous les mêmes’
3 4 Stromae ‘Formidable’
4 8 Stromae ‘Papaoutai’
5 3 Maître Gims ‘Zombie’
6 5 Avicii ‘Hey Brother’
7 7 Lorde ‘Royals’
8 11 Eminem ft Rihanna 'The Monster'
9 9 Miley Cyrus ‘Wrecking Ball’
10 20 Indila ‘Dernière Danse’
Bron: Media Control GfK / Snep

Wie meer wil weten over Stromae, kan het artikel 'Formidable: het verhaal van Stromae' uit Vrij Nederland lezen. Het tijdschrift beschrijft hoe de Belgische zanger met dieptrieste liedjes - ook 'Papaoutai' is helemaal niet zo vrolijk als het lijkt - weet te scoren in heel Europa.

Arthur DeWaal
Mega Top 50 specialist internationale charts

Ster advertentie
Ster advertentie