Tweede hit in twee jaar voor The Chainsmokers

  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede hit in twee jaar voor The Chainsmokers

'Roses' van The Chainsmokers is de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50. Charlie Puth is met 'One Call Away' de andere.

Gisteren werd 'ie 28 jaar oud en vandaag krijgt 'ie van de Mega Top 50 zijn verjaardagscadeautje: Mike Posner scoort deze week een nummer 1-hit met 'I Took A Pill In Ibiza'. Zes weken had Mike nodig om met z’n tweede hit door te klimmen naar de top en deze week scoort hij de 795e nummer 1-hit in de Mega Top 50-historie.
'I Took A Pill In Ibiza' is gebaseerd op een waargebeurd feit: Posner was inderdaad op Ibiza en kreeg daar een pilletje aangeboden. Hij voelde zich fantastisch, zo zegt hij zelf, maar achteraf leek het wel of ie tien jaar ouder was geworden. Mike schreef de track als een akoestisch gitaarnummer. Het Noorse producersduo SeeB maakte er een remix van en die verovert nu langzamerhand de wereld. Na Noorwegen is Nederland het tweede land waarin de track de bovenste plaats van de hitlijst bereikt.
Voor de binnenkomers moeten we een flinke sprong naar beneden maken. Het zijn er maar twee! Check ze hieronder.

The Chainsmokers & Rozes - 'Roses' (38)

'#Selfie' was de debuuthit voor The Chainsmokers, twee jaar geleden alweer. De twee New Yorkers, Andrew Taggart en Alex Pall, maken deze week hun comeback met 'Roses'. Die track is al ruim een half jaar oud, maar breekt nu pas door in de Mega Top 50. In Amerika, Canada, Tsjechië, Slowakije en Nieuw-Zeeland heeft het nummer al de top 10 bereikt.
'Roses' wordt gezongen door Rozes, met een 'z' dus. Dat is het alias van de Amerikaanse zangeres Elisabeth Rose Mencel. Rozes schreef het nummer zelf, samen met Taggart van The Chainsmokers. Als je wilt weten wat ze nog meer kan, dan zou je eens kunnen luisteren naar haar debuut-EP Burn Wild, die morgen (zondag) verschijnt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Charlie Puth - 'One Call Away' (46)

Na twee duetten is het eindelijk tijd voor een solo-hit voor Charlie Puth. Vorig jaar scoorde hij met een derde plek voor 'See You Again', samen met Wiz Khalifa, en met een vijftiende plaats voor 'Marvin Gaye', mede gezongen door Meghan Trainor. Maar op 'One Call Away' heeft Charlie geen hulp nodig.
'One Call Away' komt, net als 'Marvin Gaye', van het debuutalbum van Puth, Nine Track Mind. Dat album kwam vorige week nog op 13 binnen in de Album Top 100, maar zoals zo vaak in de albumlijst tegenwoordig is de plaat deze week meteen weer op de terugweg gegaan.
Mocht je je trouwens afvragen hoe Puth aan die modieuze rechterwenkbrauw komt; dat verhaal is wat minder vrolijk. Toen hij twee was werd kleine Charlie aangevallen en in zijn gezicht gebeten door een hond. Het enige blijvende aandenken daaraan is die beschadigde wenkbrauw, maar het had allemaal veel slechter kunnen aflopen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie