Robin Thicke stijgt naar #1 met 'Blurred Lines'

  1. Nieuwschevron right
  2. Robin Thicke stijgt naar #1 met 'Blurred Lines'

Klangkarussell moet na twee weken op #1 de koppositie afstaan aan drie andere artiesten. 'Blurred Lines' van Robin Thicke, T.I. en Pharrell stijgt namelijk naar de bovenste positie van de Mega Top 50!

Als je op #3 binnenkomt, als je 3FM Megahit en 538 Alarmschijf wordt, als je je melodie van ‘Got To Give It Up’ van Marvin Gaye jat, als je een geruchtmakende clip opneemt en als je gewoon een ontzettend leuk liedje schrijft, ja dan kan eerste plaats in de Mega Top 50 gewoonweg niet uitblijven. En dat is dan ook wat deze week gebeurt voor ‘Blurred lines’ van Robin Thicke, T.I. en Pharrell. Vorige week waren ze de hoogste nieuwen op een derde plek, deze week schuiven ze twee plekken naar boven door en staan op #1. Voor Robin Thicke en T.I. is het een nieuwe ervaring om bovenaan te staan in de Mega Top 50, Pharrell kende het gevoel al.

Pharrell werkte namelijk mee aan 'One (Your Name)' van de Swedish House Mafia, die in 2010 bovenaan stond. Daarnaast haalde hij nog acht andere keren de Mega Top 50. Robin Thicke stond slechts twee keer eerder in de lijst en opvallend genoeg zat er steeds vijf jaar tussen. In 2003 had hij zijn eerste succes met 'When I Get You Alone', in 2008 volgde 'Magic' en nu dus 'Blurred Lines'. Rapper T.I. kwam eveneens tot twee eerdere Mega Top 50-hits; 'My Love' met Justin TImberlake en 'Live Your Life' met Rihanna.

Klangkarussell zakt naar #2 - Armin van Buuren nieuw op #4

De afgelopen twee weken stond Klangkarussell nog op #1 in de Mega Top 50. Het was voor het eerst in 37 jaar dat een Oostenrijkse artiest bovenaan stond in de lijst, maar 'Sonnentanz' moet nu genoegen nemen met een tweede plek. Ondertussen komt er alweer een stevige concurrent voor 'Blurred Lines' aan, want 'This Is What It Feels Like' van Armin van Buuren en Trevor Guthrie komt de Mega Top 50 binnen op #4.

Luister de Mega Top 50 op Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie